Ferskost - Ostelandet Norge Hopp til innhold
Ostelandet Norge
  • Kart
  • Osteprat
    • Produkter
    • Produsenter
    • Norske vinnere i Oste-VM
    • Smakshjul ost
    • Historie
    • Oppskrifter
    • Ostepodden
    • Spør osteeksperten
    • Presse
  • Om oss
    • Nyhetsbrev
Ostelandet Norge
  • Kart
  • Osteprat
    • Produkter
    • Produsenter
    • Norske vinnere i Oste-VM
    • Smakshjul ost
    • Historie
    • Oppskrifter
    • Ostepodden
    • Spør osteeksperten
    • Presse
  • Om oss
    • Nyhetsbrev

Ferskost

  • Blåmuggost
  • Brunost
  • Fastost
  • Hvitmuggost
  • Rødkittost
  • Salatost
  • Tradisjonsost
  • Modna kremost
  • Ferskost

Ferskost er ganske enkelt ost som ikke er modnet. I denne gruppen finner vi svært forskjellige ostetyper, både i konsistens og bruksområde. Godt kjente eksempler er ricotta, mozzarella, halloumi (på norsk: stekeost/grillost), kvarg, kremost, og cottage cheese - eller den norske ekvivalenten, skjørost.

Ferskostene lages fra fersk ostemasse og kan spises umiddelbart etter produksjon. De har ofte en mild melkesmak med innslag av salt og syre. Mange ferskoster tilsettes krydder, urter og sopp, og får dermed en annen smaksprofil.

Økologisk ricotta fra Solliaysteriet

Økologisk Ricotta

Ystil fra Håvardsrud Seterliv

Ystil

Trollkjerring fra Tveitakjerring - det vesle ysteriet på Tveit

Trollkjerring

Sørlandsk Stracciatella fra Osteverkstedet

Sørlandsk Stracciatella

Sørlandsk ricotta fra Osteverkstedet

Sørlandsk ricotta

Sørlandsk Oaxaca fra Osteverkstedet

Sørlandsk Oaxaca

Osteverkstedet

Sørlandsk mozzarella ristorante

Sørlandsk Mozzarella Pizzeria fra Osteverkstedet

Sørlandsk Mozzarella Pizzeria

Osteverkstedet - Burrata

Sørlandsk Burrata

SF_Grillost_mbg

Synnøve Norsk Grillost

Holt_gard_stekeost_1224x716

Stekeost

Foto: Juliane Josephson

Steikost

Steikje-ost fra Tveitakjerring

Steikje-ost

Halloumi fra Lofoten Gårdsysteri

Steikeost

Snøfall

Snøfall

Winther Ysteri

Snøball

Foto: Ragnhild Haugum

Snadderost m/ hvitløk og urter

Foto: Cathrine Tveit

Slettevollen steikeost

Skarrbo Ricotta

Skarrbo Ricotta

Skarrbo Halloumi fra Skarrbo Gårdsysteri

Skarrbo Halloumi

Røykt steikeost_HBY_01

Røykt Hardanger steikeost

Røkt Sørlandsk Mozzarella fra Osteverkstedet

Røkt Sørlandsk Mozzarella

Rim ferskost fra Grindal Ysteri

Rim

Ricotta fra Lega gardsysteri

Ricotta

Paradisbukta fra Bygdø Kongsgård

Paradisbukta

Nýr fra Grøndalen Gårdsmeieri

Nýr

Chevre_Classic_mbg

Norsk Chevre Naturell Haukeli

Foto: Foto: Eline Felle Gammelsrød

Mozzarella

Mjuk kjerring fra Tveitakjerring - det vesle ysteriet på Tveit

Mjuk kjerring

Månjøst

Månjøst

Ferskosten Kvark

Kvark

Foto: Foto: Eline Felle Gammelsrød

Krydderost

kremost__naturell_og_med_provence_urter

Kremost Naturell og med Provenceurter

Kremost fra Strømmen Gård

Kremost

Foto: Foto: Eline Felle Gammelsrød

Kremost

Kremost fra Solliaysteriet

Kremost

kremost_lega

Kremost

Knubbost_lega

Knubbost

Foto: Ystepikene

Jærsk Kremost

Jåblom fra Grindal Ysteri

Jåblom

eldost_grill_1

Hardanger steikeost

Grillost fra Valmsnes Gård

Grillost

Foto: Mia Messel

Grill- og stekost

Foto: Ostelandet/Hanen

Geitryggen

Frognerkilen fetatype fra Bygdø Kongsgård

Frognerkilen fetatype

Frisk ole med tyttebær på knekkebrød

Frisk Ole med tyttebær

Frisk Ole med hvitløk på knekkebrød

Frisk Ole med hvitløk

ferskmann_alle

Ferskmann

Fatost fra Lofoten Gårdsysteri

Fatost

Ferskost fra Åmnes Gård Ysteri

Åmnes ferskost

ostelandet logo 1

Et nettsted driftet av

Næringsorganisasjonen HANEN

Adresse: Hollendergata 5, 0190 Oslo

Telefon: +47 22 05 46 40

E-post: post@hanen.no

hanen-logo-1
Logo-Norsk-Gardsost-med-rose

Følg oss

Facebook

Instagram

LinkedIn

© 2025 Ostelandet Norge. All Rights Reserved.

nb_NONorwegian
en_USEnglish nb_NONorwegian
Behandle samtykke for informasjonskapsler
For å gi de beste opplevelsene bruker vi teknologier som informasjonskapsler for å lagre og/eller få tilgang til enhetsinformasjon. Å samtykke til disse teknologiene vil tillate oss å behandle data som nettleseratferd eller unike ID-er på dette nettstedet. Å ikke samtykke eller trekke tilbake samtykke kan ha negativ innvirkning på visse funksjoner og funksjoner.
Funksjonell Alltid aktiv
Den tekniske lagringen eller tilgangen er strengt nødvendig for det legitime formålet å muliggjøre bruk av en spesifikk tjeneste som abonnenten eller brukeren uttrykkelig har bedt om, eller for det eneste formålet å utføre overføring av en kommunikasjon over et elektronisk kommunikasjonsnettverk.
Preferanser
Den tekniske lagringen eller tilgangen er nødvendig for det legitime formålet å lagre preferanser som ikke er etterspurt av abonnenten eller brukeren.
Statistikk
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. Den tekniske lagringen eller tilgangen som utelukkende brukes til anonyme statistiske formål. Uten en stevning, frivillig overholdelse fra din Internett-leverandør eller tilleggsregistreringer fra en tredjepart, kan informasjon som er lagret eller hentet for dette formålet alene, vanligvis ikke brukes til å identifisere deg.
Markedsføring
Den tekniske lagringen eller tilgangen er nødvendig for å opprette brukerprofiler for å sende reklame, eller for å spore brukeren på et nettsted eller på tvers av flere nettsteder for lignende markedsføringsformål.
Administrer alternativer Behandle tjenester Administrer {vendor_count}-leverandører Les mer om disse formålene
Vis preferanser
{title} {title} {title}
Scroll til toppen