Osteprat
Brunost i Korea
Koreanerne har fått øynene opp for den vakre brunosten fra Heidal. Ikke som pålegg på brødskiva, men som smaksforsterker og til baking. Osten som fylte 100 år i fjor, har blitt en trend blant Souls foodies.
Les merBudeia på Fagerdalen
På Fagerdalen støl får du ekte seterkost med mer enn 300 år lange tradisjoner. Sæteren har vært i Anne-Lise Søndrols familie siden 1702 og ligger fredfullt og vakkert til med utsikt til Hallingskarvet. Her serveres og selges det blant annet ingenreist mat og kvit kyost, – en spesialitet du knapt finner noe annet sted.
Les merDen Sorte Gryte
Brunost på gamlemåten – Den sorte Gryte Foto: Lars Prytz Den Sorte Gryte Gårdsysteriet Den…
Les merFra Tingvoll til Spania
Enric Canut satt selv i juryen da blåmuggosten fra Tingvoll ble kåret til supervinner av World Cheese
Awards (WCA) i 2016. Året etter tok han personlig turen opp til Tingvoll for å sikre seg importavtale
med verdensmesteren.
Håøya – en oase i Oslofjorden
Håøya ligger som en skjult oase i Oslofjorden med Oscarsborg som nærmeste nabo. Det er ikke strøm på øya og i mange år har vegetasjonen fått vokse vilt. En tid var det rådyr og flått som regjerte det ubebodde området. Siden 2011 har imidlertid Helge Haugens kasjmirgeiter gjort en real beiteinnsats med å ta tilbake det unike kulturlandskapet.
Tre år senere starter Håøya Naturverksteds eventyrlige historie.
Hva skjedde med geitemelka?
Norske geiter har vært gjennom en unik reise det tok 15 år å fullføre. Tove Aaland fra Aalan
Gård, forteller om den lange og arbeidsomme ferden.
Landets første autoriserte gårdsysteri
Landets første autoriserte gårdsysteri – Gangstad Gårdsysteri Gangstad Gårdsysteri representerer landets første autoriserte gårdsysteri for…
Les merNorske juleoster
Britiske Stilton og Hollandsk Edamer har tradisjonelt vært regnet som julens osteklassikere. Det finnes imidlertid gode grunner til å velge norsk. Her er forslag til norske oster som går sine utenlandske slektninger en høy gang.
Les merOsteprofessor Siv Skeie
Hun forsker på melkekvalitet, meieriproduksjon og kvalitet på meieriprodukter. Spesielt interessert er Siv Skeie i ostemodning og mikroorganismenes rolle under ostemodning. Så er hun også landets eneste osteprofessor…
Les mer