Leirgrøv 1242

Foto: Ostebygda/Emile Holba
Foto: Ostebygda/Emile Holba
  • Produsent: Prestholt Geitost
  • Type: Fastost
  • Melk: Pasteurisert geitemelk
  • Lagringstid: Vellagret (minimum 12 mnd.)
  • Smak: Kraftig på smak, og bærer preg av geita sin favorittmat – urter, vier og fjellblomar.
  • Beskrivelse: Leirgrøv 1242 er laget på stølsmelk fra Prestholt Geitestøl som ligger 1242 moh under foten av Hallingskarvet Nasjonalpark, osten produseres fra Juli - August når det er mulig å være der med folk og fe. Siden det ligger så høyt blir ulike typer planter modent til forskjellige tider som gjør at smaken på osten varierer veldig fra en produksjon til en annen. Alt fra vier, einer, blåbærlyng, krekling, sopp, blomster og reinslav.
  • Utsalgssted: Bondens Marked, Joker Ustaoset og Hol Ysteri