PRODUSENTER
Gårdssysleriet
Gårdssysleriet er en familiegård på Ytre Hægeland Gård i Øvrebø som lager håndtverksprodukter av melk fra egne melkekyr. Alle produktene vi selger er rene naturprodukter av melk tillaget for hånd av meg, Cathinka Jerkø. Jeg og mannen min, Kjell Øyvind Greibesland driver familiegården hans sammen.
Les MerGimstad Gård Ysteri
Gimstad Gård Ysteri, har ysteri på gården hvor vi foredler melken i fra egne kyr. Vi yster upasteurisert.
Vi lager følgende produkter: Kvitost, brunost, smør, gomme, saup (kjernemelk), råmelk.
Les MerGrindal Ysteri
Grindal Ysteri er eit lite, økologisk gardsysteri i Rennebu. Her ystar vi av fersk og upastaurisert mjølk frå dyra våre; ku og geit. På Grindal tek vi i bruk dei kvalitetane plassen har gjeve oss.
Les MerGrøndalen Gårdsysteri
Økologisk gård med stor fokus på formidling og dyrevelferd. Av gårdens melk produseres NYR, en frisk og syrlig ferskost.
Les MerHamarsbøen Gard
Vi på Hamarsbøen er en del av Ostebygda. Osteoppskriftene her er nedarva slektsklenodium, overlevert og perfeksjonert fra generasjon til generasjon. I Ostebygda har de ypperste osteprodusentene fra tre generasjoner slått seg sammen for å bringe osten ut i verden og verden inn i ostens rike.
Les MerHardanger Bygdeysteri
Hardanger Bygdeysteri er et nyoppstarta lokalt ysteri i Øystese i Hardanger! Eigd og drive av bønder frå regionen. Me held til i Mathuset, som før har husa bygdas meieri. Her finn du òg eit lokal bryggeri og gardsmatbutikk.
Les MerHaslemo Ysteri
Gårdsysteri med utsalg på Aurdal gard i Vats. Hvit og brun geitost. Geitosten produserer de både på stølen på Haukeli og i eget ysteri på garden.
Les MerHåvardsrud Seterliv
Håvardsrud Seterliv bygde opp igjen seterdrifta i 2005, etter nesten 50 år utan setring og lokal foredling. Setra brukar all melk fra 10 kyr i perioden 20.juni til 1.september. På setra kan en se og hilse på dyra og se fjøs og ysteri, og smake på rømmegrøt i seterkafeen.
Les MerHerland Osteprodusent
Produksjon av tradisjonsrik geitost Fra Herland Seterdrift heilt siden 1950. Herland seterysta geitost er den samme tradisjonsrike og gode ekte geitosten vi har vert kjent for gjennom mange tiår. Selv om vi har tatt i bruk melkemaskiner og mer moderne yste-utstyr, blir dagens ost produsert etter nøyaktig samme oppskrift som siden oppstart i 1950.
Les MerHimmelspannet
Himmelspannet ost fra Hemsedal er håndlaget lokalprodusert ost basert på melk fra ku og geit. Dyrene beiter i idylliske fjellområder og ostene ystes i våre lokaler i Hemsedal sentrum.
Les Mer