Produsenter i Vestland

Alm Gard ysteri

Guus og Laurien som flytta frå Nederland til Norge i 2004 kjøpte småbruk i Feios. Der begynnte dei med produksjon av økologisk is med kjølk frå eigne Telemarksjyr og frukt frå garden.

Les mer

Slettevollen gardsysteri

Slettevollen gardsysteri er et lite familiedrevet ysteri ved Sognefjorden. Me bruker mjølk frå eigne kyr til å produsere ost og andre syrna mjølkeprodukt.

Les mer

Hardanger Bygdeysteri

Hardanger Bygdeysteri er et nyoppstarta lokalt ysteri i Øystese i Hardanger! Eigd og drive av bønder frå regionen. Me held til i Mathuset, som før har husa bygdas meieri. Her finn du òg eit lokal bryggeri og gardsmatbutikk.

Les mer

Tveitakjerring

Gardsysteri i Tveit på Tysnes som lager ost av melk fra egne geiter. Selvbetjent gardsutsalg i sommersesongen.

Les mer

Kandal Ysteri

I bakkene mellom Skjortefjellet og Breimsvatnet finner du Kandal. Bygda har lange tradisjonar for foredling av melk, og har blant annet huset en meieriskole.’

Les mer

Skjerdal Stølsysteri

På garden vår i Skjerdal i Aurland driv vi eit småbruk med geit og sau og ein hest som har sin heilt spesielle plass i driftsopplegget; den må vi ha for å kløvje ved opp til fjellstølen og osten vi lager ned til bygda.

Les mer

Selseng Gardsysteri

Garden vår er eit burisningsbruk der me er 3 generasjon. Geit har alltid vore hovedinntekta på garden. På sommerstid er dyra på Anestølen som ligg 3 km frå garden.

Les mer

Ostegården

Ostegården startet opp i 2007 med et ønske om å utnytte ressursene på gården bedre. Valget falt på osteproduksjon. Gården er en liten melkegård med kun 12 melkekyr som beiter på «gammel eng» med et stort mangfold av gressorter.

Les mer
Geitost fra Lygrepollen

Lygre Livsgard

Lygre Livsfard produserer økologisk brun geitost, økologisk kefir av geitmjølk og økologisk kvark (ferskost). Mjølka er frå geiter som får komme ut heile året, og går med kjea sine på dagtid.

Les mer