Produsenter i Trøndelag

Per-Hansagarden Gardsysteri

Per-Hansagarden er en av de eldste gårdene i Tydal og har historie til bak på 1400-tallet. Her har det vært tradisjon for husdyrhold og seterdrift.

Les mer

Hitra Gårdsmat

Hitra Gårdsmat holder til på ei lita øy utenfor Hitra som heter Helgebostadøya, der produserer vi økologisk, upasteurisert ost av kumelk.

Les mer

Hindrum Gårdsysteri

Hindrum Gårdsysteri er et økologisk gårdsysteri i bygda Hindrem på Fosen i Trøndelag.

Les mer

Skansen Gård

På Skansen gård har de melkgeiter og ammekyr. Skansen ost foredler geitmelka til geitost i forskjellige varianter. De har utsalg på gården.

Les mer

Tverås Gårdsmat

Tverås Søndre er et gårdsbruk som ligger innerst i Trondheimsfjorden like overfor tettstedet Malm i Trøndelag. Her har det vært drift helt tilbake til 1600-tallet.

Les mer

Fornes gård

Fornes Gård er en tradisjonsrik gård i Trøndelag, som drives av Gry Fornes og Eirik Yven. Gården ligger plassert like ved elven Forra i Hegra hvor vi tilbyr ca. 2 km med laksefiske samt overnatting på den gamle seteren ved Nesset.

Les mer

Litlvea Gård

På Litlvea Gård har vi en småskala håndverksysteri hvor vi lager gulost, salatost og fersk ost etter tradisjonsrike oppskrifter. Ostene er laget på lokal melk fra gårder i nærområdet.

Les mer

Orkladal Ysteri

Orkladal ysteri er et gårdsysteri fra Orkdal i Sør-Trøndelag. Vi produserer hovedsaklig kittoster, men også blåost og stykkost (feta av kumelk) og kremost. Mange av ostene har priser fra landsutstillinger og NM i gardsost. Vår mest kjente ost er en lagret fast kittost som heter Høvding Sverre.
Døgnåpen selvbetjent gårdsbutikk.

Les mer

Munkeby Ysteri

Etablert i 2009 av fire cisterciensere. Munkebyost er laget av upasteurisert kumelk fra nabogårder. Et handverk der fransk tradisjon og norsk melk møtes.

Les mer