Produsenter i Viken

Ysteri Pultostkoppen

Ysteri Pultostkoppen

Ysteri PULTOSTKOPPEN ble etablert i 2014 etter noen år med kursing, prøving, feiling og til slut en god følelse av at dette er liv laga. Fra starten av var det klart at pultost var hovedproduktet, at den skulle bli til håndlaga i så mange moment som mulig og at oppvarming av syrnet, skummet melk skulle skje på vedkomfyr.

Les mer

Langedrag Naturpark AS

Tuva og Hege Thorson var på en seter ved Liaset fra 1975 og 4 år fremover. I 1979 sto seteren på Langedrag ferdig og geitene kom til Langedrag sommeren 1979.

Les mer

Hol Ysteri Prestholt Geitost

Prestholt Geitost på Prestholt ligger 1242 m.o.h. som en av de høyest liggende stølene i Norge, ved foten av Hallingskarvet, delvis inn i Hallingskarvet Nasjonalpark.

Les mer

Eiker Gårdsysteri

Prisbelønt gårdsysteri i Eiker, oster av kumelk fra egen samdrift, gårdsutsalg er åpent hver dag og kafe etter avtale. Hvitmugg, tilsiter, Holtefjell kittost

Les mer

Rueslåtten Ysteri

Rueslåtten ysteri er et lite familiedrevet ysteri i Hol kommune. Vi har 14 kyr som beiter ute på støl hele sommeren, og bruker kun råmelk fra egen produksjon.

Les mer

Rygge Meieri

Rygge Meieri ble opprinnelig etablert i 1879 og meieriet var i aktiv drift fram til 1947. Det var først i 2020 et nytt meierieventyr startet, da vi flyttet inn i de ærverdige lokalene og gjenopptok de lokale meieritradisjonene.

Les mer

Hamarsbøen Gard

Vi på Hamarsbøen er en del av Ostebygda. Osteoppskriftene her er nedarva slektsklenodium, overlevert og perfeksjonert fra generasjon til generasjon. I Ostebygda har de ypperste osteprodusentene fra tre generasjoner slått seg sammen for å bringe osten ut i verden og verden inn i ostens rike.

Les mer

Jakobsplass

Høgt oppe i Skurdalen, 930 meter over havet, ligg fjellgarden Jakobsplass. Her har Trine og Lars Lilleslåtten drive på gamlemåten sidan 1980-talet.

Les mer

Grøndalen Gårdsysteri

Økologisk gård med stor fokus på formidling og dyrevelferd. Av gårdens melk produseres NYR, en frisk og syrlig ferskost.

Les mer