Konrad

Konrad fra Stavanger Ysteri
Foto: Anne Valeur
  • Produsent: Stavanger Ysteri
  • Type: Rødkitt
  • Melk: Upasteurisert kumelk
  • Lagringstid: Grottelagret i 6 uker.
  • Smak: Konrad har en særegen smak, aroma og brun farge som kommer fra modningskulturen som er basert på Konrads Stout.
  • Beskrivelse: Rødkittost ystet av dagsfersk, økologisk rå melk, modnet med stout. Konrad modnes under naturlige forhold i vår egen ostegrotte under ysteriet. Annen hver dag settes overflaten av osten inn med en modningskultur basert på Konrads Stout. Kulturen er utviklet i grotten, og gir osten dens særegne smak, aroma og brune farge. Konrad modnes først i seks uker. Så pakkes den i vokset papir for å fullføre modningen. Det er brukt upasteurisert kumelk fra Leikvoll Økologiske Gard og Konrads stout fra Lervig Aktiebryggeri.
  • Utsalgssted: Se nettside for full oversikt.