PRODUSENTER
Veitastrond Gardsysteri
Veitastrond Gardsysteri produserer geitost etter oppskrifta til oldebesta, og slik me har gjort i generasjonar. Me er oppteken av tradisjonar og kvalitet.
I dag er gardsysteriet drive av Beate Flugheim Neset. Ho er tredje generasjon som produserer ost for sal og tok over i 2023. I år skal dei rundt 120 geitene få beita på Vårstølen.
Les MerVesterhaugen Gårdsysteri
Vesterhaugen Gårdsysteri er et lite småbruk som er blitt drevet økologisk i snart 30 år. Vi har et allsidig husdyrhold, med melkeku, griser, hest og høner. All melken fra våre fire melkekuer av den gamle norske rasen STN foredles på gården. Vi produserer pultost, smør og rømme.
Les MerVoll Ysteri
Voll Ysteri var det første ysteriet i Norge som blei godkjent for upasteurisert ost. Her lages den nydelige Jærosten.
Les MerWinther Ysteri
Noe så unikt som et ysteri og osteutsalg midt i Oslo. Her lages oste basert på økologisk melk fra lokale gårder. Vi har vårt eget ysteri med helt åpen produksjon. Du kan se oss fra gateplan når du går på utsiden og også inne fra restauranten og butikken.
Les MerYsteLyst Håndverskysteri
Vi holder til i Vestre Gausdal, på en gård som heter Nordre Berg. Der bor vi sammen med en flokk med 45 melkegeiter pluss ungdyr og bukker. Gården drives økologisk, som vil si at vi gjør alt for at dyrene skal trives, får høyt kvalitet grovfôr, og får leve sin naturlige adferd.
Les MerYstepikene
Velkommen til Ystepikene ysteri og gardsbutikk. Ystepikene produserer blant annet Jærsk Bedaost, kremost, kvitskimmel og Havslette.
Les MerYsteri Pultostkoppen
Ysteri PULTOSTKOPPEN ble etablert i 2014 etter noen år med kursing, prøving, feiling og til slut en god følelse av at dette er liv laga. Fra starten av var det klart at pultost var hovedproduktet, at den skulle bli til håndlaga i så mange moment som mulig og at oppvarming av syrnet, skummet melk skulle skje på vedkomfyr.
Les Mer