Fra Tingvoll til Spania

Canut quesos y paisaje

Fra Tingvoll til Spania

Attraktiv

-Kraftkar er en veldig dyr ost for oss, men folk som har smakt den ønsker bare mer, sier Enric Canut. Den spanske osteimportøren har sørget for at den prisbelønnede norske blåmuggosten har fått innpass i den tradisjonsbundene ostenasjonen Spania.

Fra Barcelona til Tingvoll

Enric Canut satt selv i juryen da blåmuggosten fra Tingvoll ble kåret til supervinner av World Cheese Awards (WCA) i 2016. Året etter tok han personlig turen opp til Tingvoll for å sikre seg importavtale med verdensmesteren.

-Jeg forsøkte å kontakte familien Waagen umiddelbart etter kåringen, uten at det lyktes å få til noen avtale, forteller han. I februar 2017 tok han derfor turen fra Barcelona til Tingvoll hvor han var sammen med
familien i halvannet døgn. – Til slutt ble vi enige om en avtale hvor jeg skulle introdusere Kraftkar på det spanske markedet, forteller han fornøyd..

Karakterfast

Spanjoler elsker den norske blåmuggosten, forsikrer den anerkjent osteeksperten. – Vi startet salget av Kraftkarsommeren 2020 og det viste seg umiddelbare å være en stor suksess blant våre kunder. Etter at vi startet fast importert av Kraftkar, har etterspørselen bare økt. Det er en veldig kostbar ost for oss, men folk som har smakt den vil bare ha mer. Kraftkar er en karakterfast og fantastisk blåmuggost i det internasjonale markedet, understreker osteeksperten i Vinoseleccion Wine Club og Ardai.

Tekst: Trude Henrichsen