Osteprat

Strandmo Stølsysteri

Opprinnelig var det svigerforeldrene Anny Opedal Fodnes og Geir Harald Fodnes som kjøpte Strandmo gård i 1993. Med på kjøpet fulgte støl på Breiset og etter syv år med prøving og feiling, fikk ekteparet endelig godkjenning for produksjon og salg og ost og smør.
De siste seks årene er det sønnen Erik og svigerdatter Anna Karoline som har stått for driften, med god hjelp av den eldre generasjonen.

Les mer

Stølsost

Kommer du over stølsost, har du gjort et kupp. Det handler nemlig om skikkelige
håndverksprodukter.

Les mer

Tips til nyttårsoster

Tom Helge Sørensen er gründer og eier av Ostehuset i Stavanger. Her deler han raust med tips til hva han ser frem til å by sine gjester når klokken har passert 24 på årets siste dag. Det handler om norske håndverksoster på sitt beste.

Les mer

Ysteren på Bygdø Kongsgård

Helene Austvoll er hovedstadens eneste budeie og yster håndverksoster laget på råmelk fra den kongelige buskap. Nå har hun vært hos affineur MonS og lært om modning. Det er store planer for Kongsgårdens ysteri, – men foreløpig er alt på prosjektstadiet.

Les mer