Ekte brun geitost
TRADISJONSOST
Ekte brun geitost
Produsent: Solliaysteriet
Type: Brunost
Melk: Geit
Smak: Osten er en kraftig ekte geitost, søt og lett syrlig. Tydelig smak av karamellisert melkesukker.
Beskrivelse: Så langt mulig separeres mjølka direkte i melkerommet og magermjølka/den skummede mjølka kommer med 30 til 35 grader Celcius i transporttanken. I kjelen varmes den opp til ca, 37 grader hvorpå løpe blir tilsatt. Ved videre oppvarming til nærmere 80 grader skilles den kvite magerosten/løpeproteinet ut og det øses ut av ostekjelen. Deretter kokes mysen i 10 til 14 timer til melke-sukkeret karamelliseres. Etter det røres ostemassen kalt i kjelen til den har en temperatur på ca. 35 grader og kan helles i former og avkjøles ved ca. + 5 grader i kjøleskapet.
Utsalgssted: Se nettside for full oversikt.
