Ekte brun geitost

TRADISJONSOST

Ekte brun geitost

Produsent: Solliaysteriet

Type: Brunost
Melk: Geit

Smak: Osten er en kraftig ekte geitost, søt og lett syrlig. Tydelig smak av karamellisert melkesukker.

Beskrivelse: Så langt mulig separeres mjølka direkte i melkerommet og magermjølka/den skummede mjølka kommer med 30 til 35 grader Celcius i transporttanken. I kjelen varmes den opp til ca, 37 grader hvorpå løpe blir tilsatt. Ved videre oppvarming til nærmere 80 grader skilles den kvite magerosten/løpeproteinet ut og det øses ut av ostekjelen. Deretter kokes mysen i 10 til 14 timer til melke-sukkeret karamelliseres. Etter det røres ostemassen kalt i kjelen til den har en temperatur på ca. 35 grader og kan helles i former og avkjøles ved ca. + 5 grader i kjøleskapet.

UtsalgsstedSe nettside for full oversikt.

Ekte brun geitost fra Solliaysteriet

FLERE PRODUKTER FRA SOLLIAYSTERIET