Hitra Gårdsmat

Ku på beite
Foto: Vindfang

Hitra Gårdsmat holder til på ei lita øy utenfor Hitra som heter Helgebostadøya, der produserer vi økologisk, upasteurisert ost av kumelk.

Dyrevelferd er noe vi har stort fokus på, alle dyra må ha det godt. Hos oss har de egne senger de ligger i, kløbørster som børster de, men det beste, mye menneskelig kontakt. Dyra kan gå ut hele året om været tillater det og dyra ønsker det. Kvigene beiter på hele øya i sesongen. Lykkelige kyr- ett nydelig syn.
Vi foredler melken til ost, vi har syv forskjellige oster: Hitra hvit, Kristines myke, Ung Grotteost, Grotteost, Ekstra lagret Grotteost, Kongeost og Hitra Blå.
Ostene har fått mange utmerkelser, blant annet vant Hitra blå årets meieriprodukt under Trøndersk matfestival i 2021, ekstra lagret Grotteost årets økologiske produkt under Matfestivalen i 2020. Det ble tre VM gull i 2018 på Ung Grotte, Grotteost og Ekstra lagret Grotteost. NM Gull har det blitt mange av, til og med til topps under Det Norske Måltid for noen år tilbake.

Hitra Gårdsmat

  • Hitra Gårdsmat
  • Adresse: Helgebostadveien 66, 7243 Kvenvær
  • Telefon: 99557966
  • E-post: hitragaardsmatmona@gmail.com
  • Nettsted: http://hitragaardsmat.no
  • Gårdsutsalg: Ja
  • Åpent: Sommer alle dager fra kl 10-15, utenfor sesong etter avtale

Oster fra Hitra Gårdsmat:

Her holder de til: