Hindrum Gårdsysteri

Hindrum Gårdsysteri
Foto: Frode Hindrum
Hindrum Gårdsysteri
Foto: Frode Hindrum
Hindrum Gårdsysteri
Foto: Frode Hindrum

Hindrum Gårdsysteri er et gårdsysteri i bygda Hindrem på Fosen. Hindrum Nedre gård har drevet med økologisk melkeproduksjon siden 2009, og ysteriet har vært produktivt siden 2014. Vi brenner for håndlaget, kortreist økologisk mat og vi ønsker med ysteriet vårt å bidra til en mere variert og kvalitetsorientert matproduksjon i Trøndelag. Våre oster er hovedsaklig fastoster, ystet med inspirasjon fra den store verden, men tilpasset norske forhold. Vi elsker å eksperimentere med nye oster og søker alltid å være i utvikling.

Hindrum Nedre gård drives i dag av Frode Hindrum og Lise Mathiesen. Frode er odelsgutt på gården som har vært i familiens drift så langt tilbake man kan spore i skriftlige kilder - 1520 - og meget sannsynlig også lenge før dette årstall. Lise er ysteri-sjef og den kreative ildsjelen bak osteproduksjonen.

Navnet Hindrum/Hindrem er trolig avledet av elvenavnet Hindra/Hindrå, som igjen er avledet av dyrenavnet hind. Navnets siste del «heimr» viser at det er et meget gammelt navn da navn med den slags endelse gikk ut av bruk først i vikingetiden. En oversettelse kan være «hindens hvilested».

Vi produserer økologiske oster ystet av egenprodusert upasteurisert melk. Bandasjemodnet cheddar, cheshire, øl-marinerte oster som porter-cheddar, stout-jack, ipa.jack og juleøl-jack, modnet feta og Hindrum jack (vår versjon av Monterey Jack).

Hindrum Gårdsysteri

  • Hindrum Gårdsysteri
  • Adresse: Hindremsvegen 84
  • Telefon: 47238805
  • E-post: hindrumgardsysteri@gmail.com
  • Nettsted:
    Se vår side på Facebook.
  • Gårdsutsalg: Ja - hele året rundt så lenge vi er hjemme, og det er vi som regel.
     

Oster fra Hindrum Gårdsysteri:

Beklager, ingen treff på søket ditt. Prøv et annet søk.

Her holder de til: