Osteverkstedet

Osteverkstedet

Småskala ysteri startet i 2013 av Andrea Maggioni, opprinnelig fra Milano i Italia. Andrea har sin osteutdanning fra Nord-Italia og har jobbet på ysteri i Puglia i Sør-Italia. Han har tatt med seg de beste oppskriftene fra Mimmo, en lokal ostemaker i Oria (Manduria), og yster for hånd etter gammel italiensk tradisjon, med norsk melk.

Ostene er helt uten konserveringsmidler eller unødvendige tilsetningsstoffer, melken er helten og får spille hovedrollen på Osteverkstedet. Sørlandsk Mozzarella bader for eksempel bare i rent Lillesandsvann.

Osteverkstedet fokuserer først og fremst på produksjon av ferske italienske oster.

Vi yster ikke store volum, dette gjør produksjonen fleksibel og det kan ystes ut ifra etterspørsel. For å skåne naturen, bruker vi så lite emballasje som mulig.

Ysteriet ble startet i en oppusset verkstedshall i en nedlagt bensinstasjon, navnet kom derfor av seg selv!

Sørlandsk melk har masse smak og melken lages av kuer som bor hos Johan Isak Tveit. Osteverkstedet har nylig flyttet inn i nytt flott ysteri på gården hans, dette gir enda ferskere melk og fantastisk smak til ostene med sitt karakteristisk særpreg.

Ostene blir aldri helt like, melken endrer seg etter sesong. Størrelse og form på Sørlandsk Mozzarella kan og vil variere litt fordi de er håndlagde.

Osteverkstedet

Osteverkstedet:

Adresse: Steindalsveien 90, 4790 Lillesand

E-post: info@osteverkstedet.no
Nettsted: http://www.osteverkstedet.no

Gårdsutsalg: Nei. Sjekk nettside for å finne alle våre samarbeidspartner

OSTER FRA DENNE PRODUSENTEN