Rosettbakkels med knåost
Foto: Eline Kjøl Berg
Rosettbakkels
Her er Rosettbakkels med knåost fra Kråkeroe Staulen og Flatdal meieri, rømme fra Rørosmeieriet, syltet løk og silderogn
Rosettbakkels
Ingredients:
100 g eplesider-eddik
150 g of sugar
300 g vann
This is what you do:
Miks alle ingrediensene med en stavmikser. La røren stå i ca 30 minutter før bruk. Varm opp solsikkeolje til ca 170 grader. La jernet ligge i oljen under oppvarmingen. Det er viktig at jernet er varmt før du begynner med friteringen.
Dypp jernet i røren til det når kanten på toppen, og deretter ned i den varme olje. Friter til den begynner å bli hard, og dytt rosetten av jernet med en spisepinne. Friter til gylden, og hvil på et tørkepapir.
Syltet løk
Ingredients:
90 g mel
80 g potetmel
10 g sukker
5 g salt
200 g vann
This is what you do:
Kok opp eddik, sukker og vann. Tilsett skivet løk og gi den enda et oppkok. La løken småkoke i ca 2 minutter og dekk kjelen med plastfolie. La den stå i ca 30 min før servering. Server rosettbakkelsene med rømme, syltet løk, silderogn eller annen type fiskerogn og knåost. Topp med friske urter.