Sprø potetlompe med pultost
Foto: Eline Kjøl Berg
Sprø potetlompe med pultost fra Avdem gardsysteri, bakte beter, rømme fra Rørosmeieriet med tyttebær og tørket reinsdyrshjerte fra Røros
POTETLOMPE
Tørk lompene i ovnen på 160 grader i ca 8 minutter, eller til lompen er
tørr. Varm opp solsikkeolje til ca 180 grader og friter lompene til de er
gylne.
BETE OG JORDSKOKKSALAT
500 g beter
300 g jordskokk
Salt
Sukker
Eplesidereddik
Sett ovnen på 180 grader. Legg betene og jordskokk på et stekebrett
med bakepapir. Bak grønnsakene til de er møre. Tid vil variere med
størrelsen på betene.
Skrell de bakte grønnsakene og kutt de i ønsket størrelse. Smak opp
med eplesidereddik, sukker og salt.
CRUDITÈ
100 g jordskokk eller polkabeter
Salt
Sukker
Eplesidereddik
Skjær jordskokken eller beten i tynne skiver, gjerne bruk en mandolin
dersom du har det tilgjengelig. Legg i isvann, og smak opp med
eplesidereddik, salt og litt sukker rett før servering.
TYTTEBÆRRØMME
300 g Rørosrømme
60 g tyttebær
Salt
Pisk rømme og tyttebær til den er stiv og luftig. Smak til med salt.
Dander de sprø potetlompene med bete og jordskokksalat. Topp med
tyttebærrømme, pultost, tørket reinsdyrs hjerte, crudité og urter.
Oppskrift fra Eli Anne Sundset og Live Edvardsen