Sprø potetlompe med pultost

Foto: Eline Kjøl Berg

Sprø potetlompe med pultost fra Avdem gardsysteri, bakte beter, rømme fra Rørosmeieriet med tyttebær og tørket reinsdyrshjerte fra Røros

POTETLOMPE
Tørk lompene i ovnen på 160 grader i ca 8 minutter, eller til lompen er
tørr. Varm opp solsikkeolje til ca 180 grader og friter lompene til de er
gylne.

 

BETE OG JORDSKOKKSALAT

500 g beter
300 g jordskokk
Salt
Sukker
Eplesidereddik

Sett ovnen på 180 grader. Legg betene og jordskokk på et stekebrett
med bakepapir. Bak grønnsakene til de er møre. Tid vil variere med
størrelsen på betene.
Skrell de bakte grønnsakene og kutt de i ønsket størrelse. Smak opp
med eplesidereddik, sukker og salt.

 

CRUDITÈ

100 g jordskokk eller polkabeter
Salt
Sukker
Eplesidereddik

Skjær jordskokken eller beten i tynne skiver, gjerne bruk en mandolin
dersom du har det tilgjengelig. Legg i isvann, og smak opp med
eplesidereddik, salt og litt sukker rett før servering.

 

TYTTEBÆRRØMME

300 g Rørosrømme
60 g tyttebær
Salt

Pisk rømme og tyttebær til den er stiv og luftig. Smak til med salt.
Dander de sprø potetlompene med bete og jordskokksalat. Topp med
tyttebærrømme, pultost, tørket reinsdyrs hjerte, crudité og urter.

 

 

Oppskrift fra Eli Anne Sundset og Live Edvardsen