Plommeterte med skjørost fra Rørosmeieriet
Foto: Eline Kjøl Berg
Plommeterte med skjørost fra Rørosmeieriet
PLOMMETERTE
250 g mel
115 g Rørossmør
5 g salt
50 g melis
1 stk egg
Smuldre mel og smør sammen. Tilsett resten av ingrediensene og
miks helt til deigen akkurat er samlet. Ikke jobb for mye med deigen.
Pakk deigen i plastfolie og hvil den i kjøleskapet i ca 30 minutter.
Kjevle ut deigen og kle terteformen med deigen. Her har vi brukt små
porsjonsformer, men store former kan også brukes. Stikk deigen med
en gaffel og sett formen i fryseren i ca 30 minutter før steking. Dette
vil gi et bedre resultat. Forstek tertedeigen i ca 15 min på 180 grader.
Dersom du bruker en større form må tertedeigen stekes lengre.
PLOMMEFYLL
450 g plommer
100 g kirsebær
150 g of sugar
1 ss maisenna
Snitt et lite kryss i toppen av plommene. Kok de i 10 sekunder og ha
de over i isvann. Skrell av skallet og ta ut steinen. Sett til side 1⁄4 av
plommene. Ha plommer, kirsebær og sukker i en kjele og kok i ca 10
minutter. Sil av ca 2 dl av plommejuicen. Bland maisenna ut med litt
vann og spe inn i plommene. Gi et kjapt oppkok under omrøring og
sett til side.
Kutt de resterende plommene i båter og legg de i plommejuicen
fra kompotten. Fyll tertene med plommekompotten og dander
plommebåter på toppen. Stek i ca 15 minutter på 180 grader.
SKJØROSTKREM
250 g kremost
100 g fløte fra Rørosmeieriet30 g sukker
100 g skjørost fra Rørosmeieriet
Pisk kremost, fløte og sukker i en bolle. Vend inn skjørost.
Legg skjørostkrem på de ferdige plommetertene.
Oppskrift: Eli Anne Sundset og Live Edvardsen