Sprø vaffel med luftig nyr, multer, salt karamell og gammelost-krokan
Foto: Eline Kjøl Berg
Sprø vaffel med luftig nyr, multer, salt karamell og gammelost-krokan med gammelost fra Tine Vik meieri
SPRØ VAFFEL
150 g mel
125 g smeltet Rørossmør
300 g vann
5 g salt
30 g sukker
Smelt smøret. Bland vann, sukker og salt. Miks melet med vannet og
spe på med smør. La røren stå i ca 30 min før steking.
LUFTIG NYR
250 g nyr
100 g kremost
50 g fløte fra Rørosmeieriet
20 g melis
2 stk lime
Klype salt
Ha nyr, kremost, fløte og melis i en bolle. Riv skallet av to lime i bollen
sammen med juicen av en lime. Pisk til du får en luftig krem, smak til
med en klype salt, og ha over i en sprøytepose.
SALT KARAMELL
250 g sukker
120 g vann
170 g fløte fra Rørosmeieriet
50 g Rørossmør
10 g flaksalt
Kok vann og sukker til en karamell. Hell over fløte og småkok i ca 3
minutter. Ha i smørterninger og salt. Rør sammen og ha over i en
sprøyteflaske.
GAMMELOST-KROKAN
200 g sukker
40 g Rørossmør
15 g gammelost
Smelt smør i en panne. Tilsett sukker og smuldret gammelost og
karamelliser til lysebrun.
Rør sammen. Ha over på et brett med bakepapir og la stå til avkjøling.
Hakk opp krokanen. Perfekt til is eller andre desserter.
Stek vaflene og legg de på en rist. Dander med luftig nyr, salt karamell,
friske multer eller andre bær og strø over gammelost-krokanen.
Oppskrift: Eli Anne Sundset og Live Edvardsen