Produsenter i Vestland
Osterøy Ysteri og Småfeprodukt
Osterøy Ysteri & Småfeprodukt er eit familiegardsbruk med ysteri og produksjonslokale. Me har norsk mjølkegeit og sau av rasen gammal norsk spælsau og ynskjer å drive berekraftig og å best mogleg nytte dei ressursane garden kan gje heime og ved stølen i fjellet. Me lagar handverksmat av egne råvarer av mjølk og kjøt. Osten er laga av familien i meir enn 100 år, etter same oppskrift. Ein ubroten familie tradisjon. På stølen kokar me osten på bjørkeved.
Les merVeitastrond Gardsysteri
Veitastrond Gardsysteri produserer geitost etter oppskrifta til oldebesta, og slik me har gjort i generasjonar. Me er oppteken av tradisjonar og kvalitet.
I dag er gardsysteriet drive av Beate Flugheim Neset. Ho er tredje generasjon som produserer ost for sal og tok over i 2023. I år skal dei rundt 120 geitene få beita på Vårstølen.
Les merAlm Gard ysteri
Guus og Laurien som flytta frå Nederland til Norge i 2004 kjøpte småbruk i Feios. Der begynnte dei med produksjon av økologisk is med kjølk frå eigne Telemarksjyr og frukt frå garden.
Les merSlettevollen gardsysteri
Slettevollen gardsysteri er et lite familiedrevet ysteri ved Sognefjorden. Me bruker mjølk frå eigne kyr til å produsere ost og andre syrna mjølkeprodukt.
Les merHardanger Bygdeysteri
Hardanger Bygdeysteri er et nyoppstarta lokalt ysteri i Øystese i Hardanger! Eigd og drive av bønder frå regionen. Me held til i Mathuset, som før har husa bygdas meieri. Her finn du òg eit lokal bryggeri og gardsmatbutikk.
Les merTveitakjerring
Gardsysteri i Tveit på Tysnes som lager ost av melk fra egne geiter. Selvbetjent gardsutsalg i sommersesongen.
Les merKandal Ysteri
I bakkene mellom Skjortefjellet og Breimsvatnet finner du Kandal. Bygda har lange tradisjonar for foredling av melk, og har blant annet huset en meieriskole.’
Les merSkjerdal Stølsysteri
På garden vår i Skjerdal i Aurland driv vi eit småbruk med geit og sau og ein hest som har sin heilt spesielle plass i driftsopplegget; den må vi ha for å kløvje ved opp til fjellstølen og osten vi lager ned til bygda.
Les merSelseng Gardsysteri
Garden vår er eit burisningsbruk der me er 3 generasjon. Geit har alltid vore hovedinntekta på garden. På sommerstid er dyra på Anestølen som ligg 3 km frå garden.
Les mer