Brunosttaco

Brunosttaco

Fredagstaco er fast på menyen i mange hjem. Det beste vi kan håpe på er kanskje å tilsette litt nye og spennende ingredienser for varisasjon. Vi har utrolig mange spennende oster. Hvorfor ikke prøve med cheddar eller brunost på fredagstacoen?

I denne oppskriften fra Brunostboka er flere av de tradisjonelle ingrediensene byttet ut.

 

Fjelltaco med geitost

(8 porsjoner forrett eller 4 porsjoner lunsj)

60 g Sognemorr/annen morr pølse
1 grønt eple
80 g reddiker
100 g sukkererter
3 ss gresskarkjerner
2 stk. hjertesalat
60 g raspet geitost
1 ss olivenolje
Nykvernet salt og pepper
L
ettrømme

Stek skiver med morrpølse i en stekepanne til de blir sprø. Legg skivene på et kjøkkenpapir/klem ut overflødig fett. Legg ca. en fjerdedel av skivene oppå hverandre og skjær i strimler.
Vask og skjær eplet, reddikene og sukkerertene i små biter, og ha det i en salatbolle.

Vask og legg til side 8 stk. hjertesalatbladene til servering.
Hakk resten av salaten opp i biter og legg dem også i salatbollen.
Ha i morrpølsebitene, olivenolje og smak til med nykvernet salt og pepper.

Bland sammen.
Rasp geitost, og ha i en skål.

Server salaten oppi hjerteskjellbladene og topp med rømme og geitost.

 

Oppskrift/bilde fra Brunostboka