Viltburger med brunost

Hamburger med brunost

Denne saftige burgeren smaker” viltkjøtt” og må prøves!
Tips! - Skal du lage til mange dobler du oppskriften og steker dem på ei steketakke,
da kan du samtidig varme brødene.


”Vill” burger med geitost og einebær

(4 burgere)

300 g kjøttdeig
100 g raspet geitost
6 stk. Einebær
Salt
Pepper

Ha kjøttdeig i en stor bolle sammen med raspet geitost, knuste einebær, salt og pepper etter smak. Bland alt med hendene og form deigen til fire boller, som du klemmer flate.

Legg burgerne i kjøleskapet, til du skal steke dem.

Stek dem på en stekepanne på hver side, til de er gjennomstekte.

Server de gjerne med hjemmelagde hamburgerbrød, sprøstekte baconskiver,
ketchup, sennep, salat og rømme.

 

Hamburgerbrød
ca. 20 stk.
7 dl lettmelk, varmes til 37 g
1 dl rapsolje
1 ts salt
2 ss sukker
1 kg hvetemel
1 pose tørrgjær/ 50 g gjær

 

Ha alle ingrediensene i en bakebolle og elt deigen i en kjøkkenmaskin, minst 5 min,
eller for hånd i 10 minutter.
Dekk bakebollen med plast og la den heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
Ha litt mel på bakebordet og hell ut deigen.
Del deigen i 20 like deler.
Rull alle delene til boller.
Kjevle bollene ut til de ca. er 10 cm i diameter.

Legg de på bakepapirkledde stekebrett, og hev i minst 40 minutter.
Stek de midt i forvarmet ovn 200 g, i ca. 10 minutter, til de er gyldne.
Avkjøl brødene på rist.
Hamburgerbrød er fine å fryse.