Oste-VM Bergen 2018

Om Oste-VM

Mer enn 3000 oster fra hele verden var samlet i Grieghallen i Bergen fredag 2. november 2018. Der ble de bedømt av 230 internasjonale ostedommere, og kjempet om å bli kåret til verdens beste ost. Bedømmelsen foregikk i Dovregubbens Hall i Grieghallen under mat- og drikkefestivalen Matnasjonen Norge. Finalen i World Cheese Awards gikk av stabelen fredag kveld, og var åpen for publikum som ønsket å bli med på en underholdende ostefinale med BBC-programlederen Nigel Barden i spissen.

Fredag 2. november ble konkurransen World Cheese Awards avholdt midt på festivalområdet i Dovregubbens Hall, slik at publikum kunne se bedømmelsen og lukte ostene på avstand. Festivalen fortsatte lørdag 3. november, og da ble konkurranseområdet omgjort til et stort ostebord hvor publikum kunne kjøpe billetter til guidede osteturer organisert av internasjonale eksperter.

World Cheese Awards er en av verdens største ostekonkurranser, og eies av den britiske stiftelsen Guild of Fine Food. I 2016 ble den norske osteprodusenten Tingvollost kåret til vinner av konkurransen med sin blåmuggost Kraftkar, og etter dette startet HANEN og Norsk Gardost arbeidet med å arrangere World Cheese Awards i Bergen. Statsråd Jon Georg Dale lanserte denne nyheten under World Cheese Awards-finalen i London som gikk av stabelen året før.

Lanseringsfilmen for World Cheese Awards Bergen 2018

Dette var et fantastisk samarbeidsprosjekt hvor det internasjonale Great Taste holdt i konkurransen og HANEN stod for arrangementet rundt.