AKTUELT

Konkurrerer om tittlen verdens beste ost 2025

Rueslåtten Ysteri fra Hol skal konkurrere i VM for ost i Sveits. Med fire faste oster laget på upasteurisert melk, representerer de norsk håndverksost og Ostebygda i Gruyèrens hjemland.

Les mer her

Osteprodusenter vinner BU priser

Flere av årets vinnere av Bedriftsutviklingsprisen i landbruket er lidenskapelige osteprodusenter. Med råvarer fra egen gård, kompromissløst håndverk og sterk lokal forankring, viser de hvordan ost kan bli både næring og nasjonal stolthet.

Les mer om årets vinnere

Hitra Gårdsmat vant NM i ost 2025

Hitra Gårdsmat stakk av med seieren i NM i Ost 2025 med sin økologiske Kongeost. Den prisvinnende fastosten er ystet på upasteurisert melk fra frittgående kyr på idylliske Hitra – og resultatet er rett og slett «helt konge», ifølge eierne Mona og Lars Nynes.

Les mer her

Vinnerne i NM i ost

Kongeosten fra Hitra Gårdsmat er kåret til Årets Ost under NM i Ost 2025! Hele 304 oster fra 77 produsenter deltok – et rekordhøyt nivå som viser bredden og kvaliteten i norsk ystetradisjon.

 

Nye og kreative oppskrifter med norske tradisjonsoster!

De talentfulle kokkene Eli Anne Sundset og Live Edvardsen. Begge er tilknyttet Stiftelsen Norsk Gastronomi og Bocuse d’Or-miljøet, og de har eksperimentert med norske tradisjonsoster for å bringe frem nye og inspirerende retter. Med en kjærlighet for norsk matkultur har de skapt retter som fremhever den unike smaken av blant annet knåost, gammelost og pultost.

Er du klar for å utforske disse oppskriftene selv?

Sjekk ut vår oppskriftsside
Bufar – Frydenlund Bokkøl

Cheese and beer

Photo: Thorbjørnrud Ysteri / Josefin Linder

How to put together a cheese platter

RECIPES