Elvekanten Ysteri
Elvekanten Ysteri
Elvekanten Ysteri startet som et prøveprosjekt hjemme på kjøkkenet til Carlos Helguera i 2004. Med kun 12 osteformer og en hjemmesnekret ostepresse, ble resultatet etter hvert så vellykket at Carlos begynt å kikke seg om etter et sted å etablere sitt eget ysteri. Valget falt på det nedlagte samfunnshuset i Namskogan. Der ominnredet han kjelleren til meieri og hovedetasjen til bolig.
Utgangspunktet for produksjonen har hele tiden vært goudatype, som Carlos med tiden har utviklet til sine egne varianter av den tradisjonelle fastosten – både med og uten urter tilsatt. Per i dag har ysteriet fire forskjellige oster i utvalget sitt, med den vellagrede Gammel-Erik (2 og 5 kg størrelse) som selve flaggskipet. Den største av de to variantene lagres i opptil et helt år. I tillegg lages det fastoster tilsatt urter som ramsløk, spisskum og bukkehornskløver.
Ostene selges via utvalgte forhandlere og i ysteriet sitt eget utsalg.
Elvekanten Ysteri:
Adresse: Namsskoganveien 14
7890 Namsskogan
Telefon: 92418113
E-post: post@elvekantenysteri.no
Nettsted: https://elvekantenysteri.no/
Gårdsutsalg: Ja