Dovre Ysteri

Dovre Ysteri

Dovre Ysteri har lange tradisjoner for å lage ost. I dag lages verdenspremiert hvitmuggost på det lille meieriet, som ligger i naturskjønne omgivelser i Gudbrandsdalen. Takket være den tidligere meierisjefen Odd Stigen, som ble inspirert på en reise til Frankrike tidlig på 1980-tallet, brukes tradisjoner fra både Norge og Frankrike i produksjonen av de norske hvitmuggostene. På reisen smakte han en skarp geitost dyppet i frityr. En mildere utgave av denne måtte da kunne tilpasses norske ganer? Mange smaksprøver senere kom man fram til en ost laget av ku- og geitemelk fra Lesja og Dovre. Dette gav en pikant, men mild ost som ble starten på dagens osteeventyr på Dovre.

Alle ostene lages av norsk, lokal melk og ystes på det lille meieriet med 13 ansatte.

DovreYsteri

Dovre Ysteri:

Adresse: Stasjonsvegen 10, 1662 Dovre
Telefon: 03080
E-post:
Nettsted: https://tine.no

Gårdsutsalg: Nei

OSTER FRA DENNE PRODUSENTEN