Amerikansk ostekake med ferskost/chevre og norske bær

Ostekake_17.mai_redigert01

Amerikansk ostekake med ferskost/chevre og norske bær

Over 60 minutter

Bunn

1 pakke Gjendekjeks 

1 ss brunt sukker 

150 g smør 

Ostefyll

600 g kremost (f.eks TINEs kremost)

200 g norsk ferskost/chevre (Vi brukte Dronningberget)

2,5 dl sukker 

2 ss hvetemel 

4 egg

Topping

Jordbær

Blåbær

Melis

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 150 grader. Ha bakepapir i bunnen av en kakeform. Smør kakeformen med smør. 

 

Knus Gjendekjeksene til smuler. Smelt smøret, og rør inn sukkeret og den knuste kjeksen. Ha kjeksblandingen i kakeformen, og press det ned til det blir en jevn og hard overflate. 

 

Visp sammen kremosten, ferskosten/chevre og sukkeret. Tilsett hvetemel, og rør det godt sammen. Visp inn ett og ett egg. Hell dette på toppen av kjeksbunnen. Stek kaken i 60 minutter. Den skal ha en jevn gyllen farge på toppen. Stikk en gaffel i kaken for å sjekke om den er ferdig. Dersom det henger igjen fyll, så la den stå litt lenger. Alle ovner er forskjellige. La kaken avkjøle seg i formen før du pynter den. 

 

Vask bærene, og del jordbærene i fire. Pynt kaken med melis og bær. 

Oppskrift og foto: Julie Øyan