Amerikansk ostekake med ferskost/chevre og norske bær
Amerikansk ostekake med ferskost/chevre og norske bær
Over 60 minutter
Bunn
1 pakke Gjendekjeks
1 ss brunt sukker
150 g smør
Ostefyll
600 g kremost (f.eks TINEs kremost)
200 g norsk ferskost/chevre (Vi brukte Dronningberget)
2,5 dl sukker
2 ss hvetemel
4 egg
Topping
Jordbær
Blåbær
Melis
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 150 grader. Ha bakepapir i bunnen av en kakeform. Smør kakeformen med smør.
Knus Gjendekjeksene til smuler. Smelt smøret, og rør inn sukkeret og den knuste kjeksen. Ha kjeksblandingen i kakeformen, og press det ned til det blir en jevn og hard overflate.
Visp sammen kremosten, ferskosten/chevre og sukkeret. Tilsett hvetemel, og rør det godt sammen. Visp inn ett og ett egg. Hell dette på toppen av kjeksbunnen. Stek kaken i 60 minutter. Den skal ha en jevn gyllen farge på toppen. Stikk en gaffel i kaken for å sjekke om den er ferdig. Dersom det henger igjen fyll, så la den stå litt lenger. Alle ovner er forskjellige. La kaken avkjøle seg i formen før du pynter den.
Vask bærene, og del jordbærene i fire. Pynt kaken med melis og bær.
Oppskrift og foto: Julie Øyan