Valnøttbrød med bacon og blåmugg

Valnøttbrød med bacon og blåmuggost
Valnøttbrød med bacon og blåmuggost

Valnøttbrød med bacon og blåmuggost

Over 60 minutter

Brød

1 pk Skogsbacon (140 g)

4,5-5 dl hvetemel

½ ss bakepulver

½ ts natron

½ ts salt

½ ts pepper

2,5 dl melk

2 egg

150 gram blåmuggost

2-3 ss honning

2 dl valnøtter

Honningsmør

100 g romtemperert smør

4 ss honning

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft. Smør en brødform med smør og mel. 

 

Kutt baconet i terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og stek baconet til det blir sprøtt. Ha baconet over på kjøkkenpapir for å trekke ut noe av fettet. 

 

Ha alt det tørre i en bolle, rør det sammen. Ta vare på litt av melet, og ha det i til slutt og deigen blir for våt. Hell melken i en annen bolle, og knekk i eggene. Visp det sammen. Skjær blåmuggosten i terninger. Ha i blåmuggosten og honningen sammen med melken og eggene. Knus det sammen med vispen. Grovhakk valnøttene. Vend det tørre og det våte sammen. Vend inn valnøttene. Ha deigen i den smurte brødformen, og stek brødet i 30-45 minutter. Sjekk om brødet er ferdig ved å stikke en gaffel ned i brødet. Hvis det ikke er deig igjen på gaffelen er brødet ferdig. Brødet skal være gyllent når det er ferdig.

 

Ha smør og honning i en bolle. Bruk en stavmikser med visp og miks det sammen til det blir en jevn masse. Smør på det lunkne brødet.

 

Vel bekomme!

 

Oppskrift og foto: Julie Øyan