Valnøttbrød med bacon og blåmugg
Valnøttbrød med bacon og blåmuggost
Over 60 minutter
Brød
1 pk Skogsbacon (140 g)
4,5-5 dl hvetemel
½ ss bakepulver
½ ts natron
½ ts salt
½ ts pepper
2,5 dl melk
2 egg
150 gram blåmuggost
2-3 ss honning
2 dl valnøtter
Honningsmør
100 g romtemperert smør
4 ss honning
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft. Smør en brødform med smør og mel.
Kutt baconet i terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og stek baconet til det blir sprøtt. Ha baconet over på kjøkkenpapir for å trekke ut noe av fettet.
Ha alt det tørre i en bolle, rør det sammen. Ta vare på litt av melet, og ha det i til slutt og deigen blir for våt. Hell melken i en annen bolle, og knekk i eggene. Visp det sammen. Skjær blåmuggosten i terninger. Ha i blåmuggosten og honningen sammen med melken og eggene. Knus det sammen med vispen. Grovhakk valnøttene. Vend det tørre og det våte sammen. Vend inn valnøttene. Ha deigen i den smurte brødformen, og stek brødet i 30-45 minutter. Sjekk om brødet er ferdig ved å stikke en gaffel ned i brødet. Hvis det ikke er deig igjen på gaffelen er brødet ferdig. Brødet skal være gyllent når det er ferdig.
Ha smør og honning i en bolle. Bruk en stavmikser med visp og miks det sammen til det blir en jevn masse. Smør på det lunkne brødet.
Vel bekomme!
Oppskrift og foto: Julie Øyan