Pizza med 4 oster

pizza på et fat

Pizza med 4 oster

Dette er en skikkelig smaksrik pizza med 4 forskjellige norske oster. Her kan man eksperimentere med oster man liker. Ønsker du en mildere variant kan blåmuggosten byttes ut med noe som er mildere, som brie eller rødkittost.

4 små pizzaer

BUNN

560 g hvetemel
350 ml vann
1 ts salt
1 ts sukker
1 ss olje
1 pk tørrgjær, evt 25 g fersk gjær
Semulegryn (hvis du steker på sten)

Bunnen blir best om du bruker pizzasten når du steker. For å hindre at bunnen setter seg fast bruker du litt semulegryn under deigen.

FYLL

1 boks hermetiske hakkede tomater
2 fedd hvitløk finhakket
2 ss oregano
1/2 ts salt
1/4 ts kvernet pepper

1 av disse ostene pr pizza (eller bland i vei):

40 gr Fønix blåmuggost fra Stavanger Ysteri
30 gr revet Ung Fanaost fra Ostegården
30 gr Bufar (som Parmesanflak) fra Valdresost
40 gr revet Cheddar fra Thorbjørnsrud

Fersk basilikum og cherrytomater

Slik gjør du:

 

Rør ut gjæren sammen med lunkent vann og sukker, og tilsett oljen. Bland sammen salt og mel. Det kan hende du må ha mer mel enn angitt i oppskriften. Deigen skal være smidig og enkel å jobbe med. Del deigen i 4 emner og rull dem som store boller. Hev dem på et lunt sted i 20 min. Husk å dekke toppen slik at deigen ikke tørker ut. Sett ovnen på 250 grader.

Dytt deigen forsiktig ut til den har blitt en sirkel. Trikset her er å beholde skorpen hel, slik at du får en god skorpe etter stekingen. Ha litt semulegryn under pizzaen hvis du bruker pizzasten for å hindre at den setter seg fast.

Rør sammen ingrediensene i tomatsausen og fordel på pizzaene. Topp med dine 4 forskjellige oster. Stek i 6-10 min, midt i ovnen. Legg på tomater og basilikum når den er ferdig, og riv Bufarost over med en ostehøvel før servering.

For en mer fremtredende smak av ostene kan du også lage pizzaene som hvite pizzaer. Bytt ut tomatsaus med Creme Fraiche.

Om du vil prøve deg på en dessertpizza kan du lage den med pære, nøtter og blåmuggost og bruke honning som topping.

Oppskrift/bilde fra Osteglad