Osteprosjekter

Konkurranser

Gjennom Bygdeturisme og gardsmatorganisasjonen HANEN har vi hatt mange spennende prosjekter. Flere ganger har vi fått jobbe med norske osteprodusenter og Norsk Gardsost. Her kan du se litt mer om tidligere prosjekter.

 

Etter en studietur i San Sebastian, Spania, hvor vi overvar den store begivenheten at den norske blåmuggosten Kraftkar, ikke bare ble kåret til verdens beste ost, men også verdens beste ost gjennom tidene, bestemte vi oss for at det var på tide å øke fokus på norsk ost. Med støtte fra Innovasjon Norge, sponsorer og Norsk Gardsost har vi jobbet mye med norsk ost. Her kan du se litt om vår osteprosjekter.

Oste-VM Bergen 2018

Se mer

Bedømming

NM i ost Oslo 2021

Se mer

Norsk Restaurantskole

Kokkespirer

Se mer

Kompetanseheving

Gjennom de siste 10 år har det skjedd en osterevolusjon. Kvaliteten på norsk ost er helt i verdenstoppen. Utvalget av norsk ost i restaurant og dagligvare har gått fra nesten ikke-eksisterende til rikholdig. Dagens osterepresentanter og morgendagens kokker, servitører og produsenter er viktige ambassadører for norsk ost. Vi vil bidra til økt kompetanse på norsk ost.

Viktige samarbeidspartnere i vårt arbeid med ost

I vårt arbeid med å fremme norsk ost og norske osteprodusenter har vi hatt med oss samarbeidspartnere som har vært helt avgjørende for resultatene vi har oppnådd. Vi har opplevd en raushet og en dugnadsånd for norske osteprodukter vi ikke har sett maken til før. Vi ønsker å takke for samarbeidet: Norsk gardsost, Innovasjon Norge, TINE, Meny, Coop Mega,  Rema 1000 og Oluf Lorentzen. Sist men ikke minst vil vi rette en spesiell takk til Winther Ysteri og Frogner Special for raushet og engasjement.