Osteprosjekter

Gjennom Bygdeturisme og gardsmatorganisasnonen HANEN har vi hatt mange spennende prosjekter. Flere ganger har vi fått jobbe med norske osteprodusenter og norske oster. Her kan du se litt mer om tidligere prosjekter

Konkurranser

Etter en studietur i San Sebastian, Spania, hvor vi overvar den store begivenheten at den norske blåmuggosten Kraftkar, ikke bare ble kåret til verdens beste ost, men også verdens beste ost gjennom tidene, bestemte vi oss for at det var på tide å øke fokus på norsk ost. Her kan du se litt om vår osteprosjekter.

Fanaost. Vinnar. Ostegården

Oste-VM Bergen 2018

Se mer

Bedømming

NM i ost Oslo 2021

Se mer

Kompetanseheving

Gjennom de siste 10 år har det skjedd en osterevolusjon. Kvaliteten på norsk ost er helt i verdenstoppen. Utvalget av norsk ost i restaurant og dagligvare har gått fra nesten ikke-eksisterende til rikholdig. Dagens osterepresentanter og morgendagens kokker, servitører og produsenter er viktige ambassadører for norsk ost. Vi vil bidra til økt kompetanse på norsk ost.

Norsk Restaurantskole

Kokkespirer

Elevene på Norsk restaurantskole fikk i utfordring å lage retter med norsk ost. Osteentusiast og forfatter Bernt Bucher Johannessen snakket om norsk ost, og vi etterlot oss ulike norske oster de skulle bruke i kreative retter. Kjøkkensjef for Vaaghals, Christer Rødset, ble med tilbake uken etter for å smake på rettene.

Viktige samarbeidspartnere i vårt arbeid med ost

I vårt arbeid med å fremme norsk ost og norske osteprodusenter har vi hatt med oss samarbeidspartnere som har vært helt avgjørende for resultatene vi har oppnådd. Vi har opplevd en raushet og en dugnadsånd for norske osteprodukter vi ikke har sett maken til før. Vi ønsker å takke for samarbeidet: Norsk gardsost, Innovasjon Norge, TINE, Meny, Coop Mega,  Rema 1000 og Oluf Lorentzen. Sist men ikke minst vil vi rette en spesiell takk til Winther Ysteri og Frogner Special for raushet og engasjement.