Brunostrisotto

Brunostrisotto

Ønsker du en ny smaksopplevelse på risottoen? En risotto kan være god både som tilbehør og som en rett i seg selv. Prøv med litt andre ingredienser, risotto med brunost, og du har en helt ny smaksopplevelse.
Husk risotto skal serveres nylaget! Det er bedre at gjestene venter på risottoen,
enn at risottoen venter på gjestene. Det er bedre med en litt for løs risotto, enn en litt for tørr. I denne brunostrisottoen fra Brunostboka foreslår de både brunost og ferskost som en liten vri.


Risotto med scampi og brun geitost
4 porsjoner
5 dl risotto ris
1 stor løk, finhakket
2 ss rapsolje
2 ss smør
3 dl hvitvin
ca. 10-12 dl varm buljong
200 g erter(frosne)
100 g fersk spinat
2 ss rapsolje
1 sitron, skall og saft
4 ss smør
50 g ferskost
50 g geitost
salt og grovmalt pepper
*
400 g scampi
2 ss olje
0,5 ts saltsalt
ca. 2 ss raspet brun geitost
*
+ ekstra brun geitost til topping

 

Fremgangsmåte:

Varm opp 2 ss olje og 2 ss smør i en stor tykkbunnet panne, på litt over middels varme.
Stek finhakket løk til den blir blank.
Rør inn risen, til den nesten blir gjennomsiktig. Deretter heller du i hvitvinen og rører til den er absorbert.
Fortsett med å helle i ca. 1 dl av den varme buljongen og rør til den er absorbert. Gjenta til buljongen er brukt opp,eller til du synes den er nok tykkflytende, og at risen er Al dente (med litt kjerne i midten). Husk å røre kontinuerlig, så ikke den setter seg i bunnen.
Det tar ca. 20 minutter, alt etter hvaslags ris man bruker.
Les gjerne på pakken angående koketid og væskemengde, og juster etter det.
Rasp skallet av sitronen og 50 g geitost mens risen putrer.
Når risottoen har tatt opp den siste buljongen, og er bløt og kremet, røres erter og spinat inn.
La risottoen koke et par minutter og ta den av varmen før du rører inn geitost, ferskost, smør og sitronskall. Smak til med sitronsaft, salt og grovmalt pepper.
Stek scampi hurtig opp i litt olje. Ta den av varmen og strø på salt og raspet brun geitost.
Siden scampien er varm, vil geitosten smelte.
Server risottoen helt nylaget, med scampi og ekstra geitost på toppen.