Urtemarinert ost
					Urtemarinert ost
Ost kan brukes på så mange måter. Dette er en variant som passer godt på tapasbordet, i salaten eller som snacks. Marinaden er også god å bruke som dressing og til steking.
Ikke minst er det en hyggelig gave både å få og å gi bort.
Ingredienser:
Porsjoner 4
- 100 g Gulost (f.eks. Jarlsberg, edamer eller sveitser)
 - 2 ss Soltørkede tomater
 - 6 stk Sorte oliven
 - 1 ts Pesto
 - 1 ts Tørket basilikum
 - 1 ts Tørket persille
 - 1 ts Tørket timian
 - 0,5 ts Pepper (grovt)
 - 2 dl Olivenolje
 
Fremgangsmåte:
- Skjær osten i terninger, del soltørket tomat i små biter og del oliven i fire.
 - Bland alle ingrediensene utenom olivenolje i en kjøkkenbolle.
 - Hell over oljen og la osten stå og trekke på et kjølig sted i minst 1 døgn.Servér marinert ost som snacks eller forrett. Ta vare på marinaden; den er også god til steking av grønnsaker.
 
Foto og oppskrift fra melk.no