Ostekake

Ostekake med ferskost og skjørost

 

BUNN
150g Digestive
75g Smør

 

OSTEMASSE
1 stk Egg
50g Sukker
1ts Vaniljesukker
300g Skjørost
200g Nyr
100g Rømme
250g Multe
25g Sitronsaft ca
4 pl Gelatine
Salt

 

TOPPING
200g Multe
100g Hvit sjokolade
100g Pistasj

 

 

Fremgangsmåte:

BUNN

Kjør kjeks og smeltet smør kjapt sammen i en hurtighakker. Ha alt i en 24cm springform.

Stek i 5 min på 180 grader.

 

OSTEMASSE

Legg gelatine i bløt.

Visp rømme og sukker stivt, tilsett egg og vaniljesukker.

Vend inn nyr og skjørost.

Ha i multe og smak til med sitron og salt.

Smelt oppbløtet gelatine og vend inn.

Hell ostemassen over bunnen og sett kjølig til den stivner.

 

Smelt hvit sjokolade i en kjele. Rør hyppig til den har fått en fin karamellfarge. Ha så over på et stekebrett og la den kjøle seg ned. Kutt i passe biter.

 

Pynt kaken med karamellisert hvit sjokolade, pistasjnøtter og multer