Ostekake
Ostekake med ferskost og skjørost
BUNN
150g Digestive
75g Smør
OSTEMASSE
1 stk Egg
50g Sukker
1ts Vaniljesukker
300g Skjørost
200g Nyr
100g Rømme
250g Multe
25g Sitronsaft ca
4 pl Gelatine
Salt
TOPPING
200g Multe
100g Hvit sjokolade
100g Pistasj
Fremgangsmåte:
BUNN
Kjør kjeks og smeltet smør kjapt sammen i en hurtighakker. Ha alt i en 24cm springform.
Stek i 5 min på 180 grader.
OSTEMASSE
Legg gelatine i bløt.
Visp rømme og sukker stivt, tilsett egg og vaniljesukker.
Vend inn nyr og skjørost.
Ha i multe og smak til med sitron og salt.
Smelt oppbløtet gelatine og vend inn.
Hell ostemassen over bunnen og sett kjølig til den stivner.
Smelt hvit sjokolade i en kjele. Rør hyppig til den har fått en fin karamellfarge. Ha så over på et stekebrett og la den kjøle seg ned. Kutt i passe biter.
Pynt kaken med karamellisert hvit sjokolade, pistasjnøtter og multer