Lun sandwich med spekeskinke og salami, løk og avokado
Lun sandwich med spekeskinke og salami, løk og avokado
Denne kan like godt lages på bålet på grillen som i ovnen. Dette er super nistemat og du går en lang tur i skog og mark, eller om du bare har lyst på en lettvint lunsjrett eller kveldsrett. Har du lyst kan du servere den som middag med god salat og gjerne stekte poteter ved siden av.
4 porsjoner
1 steinbakt brød
Fyll:
3 ss olje
2- 3 båter hvitløk
2 avocado
8 skiver norsk spekeskinke
16 små tomater
1 neve basilikum
1 rødløk
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
1 pk. ruccola
8 skiver norsk salami
200 g hvit ost eller kittost
Slik gjør du:
Skjær litt tykke skiver av brødet.
Ha litt olje i en stekepanne og gni en hvitløksbåt på alle brødskivene, stek dem lett i pannen, slik at de får farge og en fin stekeskorpe, eventuelt rist brødet i brødrister.
Finhakk resten av hvitløken, del avokadoene i to, ta ut steinen og del dem i skiver.
Del skinke i strimler og del tomatene i to.
Ha olje i pannen og stek hvitløk, avokado, spekeskinke, tomater, basilikum og rødløk noen minutter.
Legg grovbrødskivene på en tallerken og legg på salatblader og det stekte fyllet.
Legg på noen salamiskiver og tykke skiver med ost.
Topp med den siste grovbrødskiven og strø litt revet ost på toppen.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 210 grader i ca. 10 minutter til osten smelter.
Men dette er en brødskive du lett kan lage på grillen eller på bålet i noen minutter til osten er smeltet og brødskiven har blitt lun.
Tips:
Tips I
Stekes det på bålet, må brødskiven pakkes inn i noen flak med aluminiumsfolie og legges på glørne noen minutter.
Tips II
Du kan gjerne bytte ut fast hvitost med blåmugg eller hvit muggost, kittost, eller kremost. Da blir de enten sterkere på smak eller mildere. Her er det bare å teste hva en liker best.
Tips III
Server gjerne med stekte poteter eller en grønn salat ved siden av, da har du fort et godt middagsmåltid.