Lammekoteletter med brunost og urter

Lammekoteletter med brunost

Lammekoteletter med brunost og urter

(2-3 porsjoner).

50 gr brødsmuler/rasp

25 gr. Gudbrandsdalsost, finrevet

1 ss hakkede friske urter (rosmarin, timian og/eller persille)

½ ts. salt

1 stort egg

400 gr. lammekoteletter

2 ss smør

2 ss olje.

Slik gjør du:

Bland brødrasp, brunost, salt og hakkede urter i en bolle. Pisk egget i en egen bolle. Vend hver kotelett i det sammenpiskede egget og dypp de deretter i brødsmuleblandingen. Husk å få dekket alle sider med blandingen.

Smelt så smør og olje på middels varme i en stor stekepanne. Tilsett de panerte kotelettene og stek de to og et halvt  til tre minutter på hver side til de er gyllenbrune og passe gjennomstekte.

Serveres umiddelbart gjerne med smørdampede erter eller asparges og kremet potetmos eller gratinert potet.

 

(Utvikling av oppskrift og foto: Nevada Berg)