Grønn havrotto med modnet hardost

Havrotto med fastost
Havrotto med fastost

Grønn havrotto med modnet fastost

Til 4 personer

Ca 40 minutter

Grønn pesto

1 bunt kruspersille 

200 g spinat 

1 fedd hvitløk 

0,5-1 dl olivenolje

Havrotto

4 dl havreris fra Den Sorte Havre 

2 stk sjalottløk 

8-10 dl grønnsakskraft 

1-2 ss eplesidereddik 

50-100 g modnet hardost 

Salt 

Pepper

Topping

Geitost - type chevre 

Ertespirer

Slik gjør du

Ta geitosten ut av kjøleskapet i god tid før havrottoen skal serveres. 

 

Vask persillen og spinaten. Knus hvitløksfeddet. Kok opp 2 liter vann. Forvell persillen og spinaten i 30 sekunder. Hell persillen og spinaten i en sikt, og avkjøl med iskaldt vann. Press ut vannet. Ha hvitløken, persillen og spinaten i en egnet beholder og miks det sammen med en stavmikser. Hell på olivenolje til du har en puré.

 

Skrell og finhakk sjalottløken. Kok opp 10 dl grønnsakskraft. Finriv 50-100 g modnet hardost. Varm opp en stekepanne til middels varme, og tilsett 2 ss olivenolje. Tilsett sjalottløken og stek den til den blir blank. Tilsett havrerisen, og stek det sammen i 2-3 minutter. Tilsett litt og litt grønnsakskraft. Rør underveis. Havrerisen skal suge til seg all væsken før du heller på mer. Det tar ca 20 minutter til risottoen er ferdig. Smak til med 1-2 ss med eplesidereddik. Når havrerisen er myk, men al dente, vend inn pestoen og osten og smak til med salt og pepper. 

 

Topp havrottoen med geitost og ertespirer. Vel bekomme!

Oppskrift og foto: Julie Øyan