Emmentaler

Emmentaler

 

Hvor kommer Emmentaler fra

Osten Emmentaler har sitt opphav i fra Emmentalområdet i Sveits, ikke langt fra byen Bern. Den er blitt produsert i dette området i mange hundre år og Emmentaler, med beskyttelsen AOC, blir laget med høykvalitetsmelk fra nærmere 200 gårder i området. De karaterisktiske hullene i osten skal innholde en ”tåre” som tegn på at den er godt moden. 

Norge

Emmentalerosten kom til Norge med sveitsere allerede tidlig på 1800 tallet. De kom til Norge for å lære bort det å yste denne flotte osten, og de hadde med seg meget viktig kunnskap, og det var to sveitsere som i 1856 lærte bøndene på Norges første samvirkeysteri i Rausjødalen 3 mil fra Tynset å lage ost. Osten fikk derfor navnet Sveitserost. 

Typebetegnelse

Emmentaler er en halvfet fastost produsert på kumelk med meget tydelige hull. Hullene blir laget av  C02 fra produksjonen av osten og innholder ofte en litt saltaktig veske. Osten har en mild nøtteaktig smak. 

 

Emmentaler:

Beklager, ingen treff. Prøv et annet søk.

Les om flere ostetyper:

Gouda

Gouda Osten Gouda har sitt navn etter byen Gouda som ligger kun 20 kilometer utenfor havnebyen Rotterdam sør i Holland. Gouda-osten har en lang historie tilbake til 1600 tallet og ble kalt Stolkse Kaase etter navnet på landsbyen der osten ble omsatt på det lokale markedet. Men byen Gauda tok…

Edamer

Edamer Edamer ost har sitt navn og mye av sin historie fra Nederland. Den er fra byen Edam som er kun en kort kjørtur fra storbyen Amsterdam. Den har sin karakteristiske runde form fra formen de ble laget i; såkalte kaaskop, som betyr ostehode. Formen gjorde det også enkelt å…