Eggen Gardsysteri

Eggen Gardsysteri

Eggen Gardsysteri ble etablert i 2001 av Liv og Ola. I 2020 tok Marius og Lotte over. Ysteriet er bygd vegg i vegg med fjøskjøkkenet. Mjølka pumpes direkte fra mjølktanken og over i ystekaret. Mjølka pasteuriseres før den blir til Eggen Fjellost, Fjellblå, Eggen spesial, Fjellgo’ og Salatost. I tillegg lages det noen lokale tradisjonsprodukter som gubb og mølske. Det legges stor vekt på håndverket i vår osteproduksjon. Produksjonen har vært økologisk godkjent siden 2001. I tilknytning til ysteriet er det en liten gardsbutikk som er åpen om sommeren. Mesteparten av produksjonen selges gjennom Rørosmat.

Eggen Gardsysteri har mottatt flere priser for sine produkter, sist gull for Fjellblå og sølv for Fjellgo’ i World Cheese Awards 2017 i London.

 

Eggen Gardsysteri

Eggen Gardsysteri:

Adresse: Eggeliveien 197, 2542 Vingelen

Telefon:  +47 99298405

E-post:  post@eggenost.no

Nettsted: http://www.eggenost.no

Gårdsutsalg: Ukedager i fellesferien. Utenom dette: etter avtale

OSTER FRA DENNE PRODUSENTEN