Brunostpizza

Brunostpizza
Foto: Ane Nordvik Hasselberg, Gry Nordvik Karlsen.

Ingredienser:

3 dl melk

50 g meierismør

25 g gjær

60 g sukker

1 ts kardemomme

0,5 ts salt

500 g hvetemel

 

2 x 100 g brunost i skiver

glasur av vann og melis

4 ss hakkede mandler

 

 

Smelt smøret i en kasserolle og hell i melken. La det bli fingervarmt. Hell det i en bakebolle og rør ut gjæren i væsken. Ha i mel, sukker, kardemomme og salt. Elt alt gost sammen i minst 5 minutter, dekk til med klede og sett deigen lunt i ca 40 minutter.

Del deigen i to like deler. Kjevle ut to runde pizzaer. Legg dem på bakepapirkledde stekebrett. Legg på brunostskiver. La dem etterheve i 15 minutter, eller til deigen begynner å bli gyllen og osten smeltet. Server pizzaen lun med melisglasur og hakkede mandler.

 

Oppskrift og foto fra Brunostboken - Ane Nordvik Hasselberg og Gry Nordvik Karlsen