Brunostpizza
Brunostpizza
Ingredienser:
3 dl melk
50 g meierismør
25 g gjær
60 g sukker
1 ts kardemomme
0,5 ts salt
500 g hvetemel
2 x 100 g brunost i skiver
glasur av vann og melis
4 ss hakkede mandler
Smelt smøret i en kasserolle og hell i melken. La det bli fingervarmt. Hell det i en bakebolle og rør ut gjæren i væsken. Ha i mel, sukker, kardemomme og salt. Elt alt gost sammen i minst 5 minutter, dekk til med klede og sett deigen lunt i ca 40 minutter.
Del deigen i to like deler. Kjevle ut to runde pizzaer. Legg dem på bakepapirkledde stekebrett. Legg på brunostskiver. La dem etterheve i 15 minutter, eller til deigen begynner å bli gyllen og osten smeltet. Server pizzaen lun med melisglasur og hakkede mandler.
Oppskrift og foto fra Brunostboken - Ane Nordvik Hasselberg og Gry Nordvik Karlsen