Brunost konfektkake
Brunost konfektkake
Ingredienser
BUNN
125g Smør
175g Sukker
20g Kakaopulver
1ts Bakepulver
1ts Vaniljesukker
1ts Salt
25g Rømme
250g Manjari 64% (eller vanlig kokesjokolade)
2 stk Egg
BRUNOST GANACHE
250g Fløte
275g Caramelia (eller hvit sjokolade)
150g Brunost, revet
4pl Gelatine
Salt
MANJARI GANASJ
250g Fløte
275g Manjari 64%
3stk Gelatine
50g Sukker
Salt
BRUNOSTKARAMELL
250g Sukker
200g Fløte
50g Smør i terninger
150g Brunost revet
Salt
Fremgangsmåte
BUNN
Visp sukker og smør hvitt.
Ha i alt det tørre.
Tilsett ett og ett egg.
Tilsett rømme.
Ha over i 2 stk brødformer.
Stekes på 170 grader i 8-10 min.
Sett kjølig.
BRUNOST GANACHE
Legg gelatine i bløt.
Kok opp fløte og hell over sjokolade, rør inn raspet brunost litt etter litt.
Smelt og tilsett gelatine.
Smak til med salt
Hell over bunn i passe tykt lag og la den sette seg i kjøleskap. Obs, husk at den må stå rett.
MANJARI GANACHE
Legg gelatine i bløt.
Kok opp fløte og hell over sjokolade.
Smelt og tilsett gelatine.
Smak til med salt
Hell over et passe tykt lag over brunost ganache og sett kjølig til den stivner.
Obs! Ikke hell over før brunost ganache har stivnet.
BRUNOSTKARAMELL
Ha litt og litt sukker i en kjele og la det karamelliseres mellom hver gang.
Når alt sukkeret er karamellisert hell over fløten og la det koke inn.
Trekk av kjelen og visp inn smørterninger.
Ha tilslutt i revet brunost og rør til jevn masse.
Smak til med salt
Kutt opp i passe stykker og topp med brunostkaramell.
Foto og oppskrift: Mette Julius Evensen, Bondelagskokken 2022-23