Urtemarinert ost

urtemarinet_ost Foto_ melk.no

Urtemarinert ost

Ost kan brukes på så mange måter. Dette er en variant som passer godt på tapasbordet, i salaten eller som snacks. Marinaden er også god å bruke som dressing og til steking. 

Ikke minst er det  en hyggelig  gave både å få og å gi bort.

Ingredienser:

 

Porsjoner 4

  • 100 g Gulost (f.eks. Jarlsberg, edamer eller sveitser)
  • 2 ss Soltørkede tomater
  • 6 stk Sorte oliven
  • 1 ts Pesto
  • 1 ts Tørket basilikum
  • 1 ts Tørket persille
  • 1 ts Tørket timian
  • 0,5 ts Pepper (grovt)
  • 2 dl Olivenolje

Fremgangsmåte:

  1. Skjær osten i terninger, del soltørket tomat i små biter og del oliven i fire.
  2. Bland alle ingrediensene utenom olivenolje i en kjøkkenbolle.
  3. Hell over oljen og la osten stå og trekke på et kjølig sted i minst 1 døgn.Servér marinert ost som snacks eller forrett. Ta vare på marinaden; den er også god til steking av grønnsaker.

Foto og oppskrift fra melk.no