Spesialitet

Spesialitetsmerket

Merkeordningen spesialitet

Spesialitet er et offisielt informasjonsmerke som tildeles den beste lokalmat- og drikke. Merket skal løfte fram lokalmat- og drikke med særlige kvaliteter og gjøre den enkel å finne i butikken.

Spesialitet garanterer at maten eller drikken er:

  • Basert på de beste norske råvarer-
  • Laget etter særegne, gjerne lokale oppskrifter-
  • Laget av dyktige mathåndverkere -
  • Vurdert og godkjent av en uavhengig fagjury med høy matfaglig kompetanse

 

Fagjuryen møtes fire ganger i året for å vurdere produkter som har søkt om å få merket.

Bak merkeordningen Spesialitet står Matmerk, en uavhengig stiftelse opprettet av Landbruks- og matdepartementet. Matmerk har også ansvaret for Kvalitetssystem i landbruket og merkeordningen Nyt Norge.

Det er i dag litt over 500 matprodukter i Norge som er godkjent for å bruke Spesialitet

spesialitet-logo-1