Siris ostetips

Siris ostetips

SIRI WINTHER

Daglig leder Winther Ysteri

Hva ser du etter for å vite om osten er modnet etter din smak?

Da ser jeg etter om det har dannet seg krystaller, jeg ser på skorpen og farge.

Hvilke 3 oster ville du satt sammen til et ostefat?

Jeg ville alltid hatt med en god blåmugg, i tillegg til dette en modnet fastost som jeg kutter i staver for snacking og deretter er det aldri feil med en deilig upasteurisert melkesopp ost.

Har du tips til en god ostedisk?

Et utvalg fra alle ostefamiliene. Finne ut hva dine kunder fortrekker i det område du er. Hvem er dine kunder.

Hva elsker du med ost?

Jeg elsker hva som skapes ut fra råvaren melk. Vi har oster laget på geit og ku i Norge og et helt fantastisk mangfold. Alle de ulike variantene av oster gjør meg utrolig stolt. Vi har bredde og dybde.

Hva har vært din ostereise?

Jeg er 4 generasjon yster og har eget ysteri i Oslo. Min tippoldemor, oldemor og mormor ystet på Gimsøya i Lofoten.Jobbet som kategoriansvarlig for ost i Norgesgruppen og Meny i nesten 10 år for ca 200 butikker. Min ostereise i butikk startet i ostedisken hjemme i Porsgrunn i 1995. Nå har jeg vært så priviligert at jeg har fått tatt ytterligere utdannelse innenfor ost i Frankrike og Italia.

Ditt beste tips akkurat nå?

Nå er det høst og det å lune en moden camembert i ovnen og deretter dele med gode venner er alltid en suksess.

Har du et godt tips til drikke til ost?

Her må man teste norsk øl og cider. Fantastiske smaks kombinasjoner sammen med ulike oster fra alle familiene.

 

Digg ppskrift med ost

BRUNOSTPAVLOVA
Prøv noe nytt og spennende med den klassiske pavlovaen. Brunost i marengsbunnen vil gi en nydelig karamellsmak, i tillegg til raspet brunost over bærene på toppen av kaken. Her vil du garantert overraske og imponere gjestene dine. Lag marengsbunnen dagen før så har du kun pyntingen igjen før gjestene dine kommer.

Winther Ysteri