Pizza Bianco

Pizza Bianco med norske epler og karamelliserte valnøtter

Hvit pizza, eller pizza bianca, er kanskje ikke like kjent som den tradisjonelle tomatsauspizzaen, men den er minst like god.

Den hvite sausen går perfekt sammen med den karakteristiske smaken av blåmuggost, den salte norske salamien, samt de søte norske epleskivene og karamelliserte valnøtter som balanserer smakene. Følger du denne fremgangsmetoden er du garantert en saftig, smakfull og sprø pizza, som er minst like god som dem som serveres i Italia.

2 store pizza

 

1 kg pizzahvetemel, tipo 00

1/2 pk. tørrgjær

1/4 ts sukker

1/5 ts salt

6 dl vann

1/2 dl olivenolje

Hvit saus:

2 båter hvitløk

3 dl creme fraiche

1/2 ts salt

1/4 ts pepper

Topping 1:

200 g revet hvitost, fastost

250 g blåmuggost

200 g norsk mozzarella

1 pk. norsk salami

4 norske epler
Topping 2:

100 g valnøtter

50 g honning

1 – 2 pk. ruccolasalat

1/2 potte basilikum

Slik gjør du:

Ha hvetemel, tørrgjær, sukker og salt i en bolle. Tilsett lunkent vann og olivenolje. Bland dette godt sammen til en jevn deig.  Sett deigen til heving, i minst 1 time eller la den stå over natten i kjøleskap.

Kjevle ut bunner og legg dem over på bakepapir som er godt penslet med olje.
Varm en pizzasteinen i minst 30 minutter på høy temperatur, ca. 250 grader.

Ha den ene deigen over på pizzasteinen, bre på sausen, strø over revet ost, blåmuggost, mozzarella i biter, salamiskiver og tykke skiver med epler.

Stekes på nederste rille ved 250 grader i ca. 10 minutter eller til pizzaen er stekt og fått en fin gyllen farge.

Ta pizzaen ut, legg den over på en fjøl og strø over valnøtter, ringle på litt honning, legg på ruccolasalat på midten og basilikumblader rundt kanten.

Gjør det tilsvarende med den andre pizzaen.

 

Skjæres i biter og serveres raskt.

Tips:

Tips I

Ønsker du å bruke annet fyll enn spekeskinke og salami, kan du lage Pizza Bianco med røkelaks, kremet parmesansaus, spinat og kapers. 

 

Tips II

Bruk gjerne andre oster dersom du har andre favoritter. Her blir ingen ting feil.