Klementinmarmelade

Klementin marmelade (foto Frukt.no)

Klementinmarmelade

 

Mange forbinder den lille, søte sitrusfrukten med jul. Grunnen henger sammen med at når klementinene først kom til Norge på begynnelsen av 1960- tallet, ble de solgt rundt juletider siden det er da de smaker aller best. 

Fyll kjøkkenet med gode dufter og lag deg en klementinmarmelade som et kjempegodt tilbehør til ost. Sikre deg spiselige gaver ved å lage fylle flere små krukker.  

INGREDIENSER

  • 1 kg klementin
  • saften av 1 sitron
  • 3 dl vann
  • 3 dl sukker
  • 1 hel kanel
  • 1 dl rosiner eller tørkede blåbær

FREMGANGSMÅTE

  1. Skrell halvparten av klementinene. Vask den andre halvparten godt.
  2. Skjær alle klementinene i to på langs, og så i skiver og deretter i to igjen.
  3. Ha alle ingrediensene over i en tykkbunnet kjele. Kok opp og rør rundt.
  4. La marmeladen koke under lokk i 30-40 minutter til du har ønsket konsistens.
  5. Ha marmeladen på varme, rene glass. Oppbevares kjølig.

 

Marmeladen er holdbar i opptil 2 -3 mnd. Er glasset først åpnet bør den spises i løpet av en uke. Derfor er det smart å ikke bruke for store glass.
Oppskrift fra frukt.no

Byline: Trude Henrichsen