Katharina Sandberg Lund
Katharina Sandberg Lund
Katharina Sandberg Lund entusiastisk formidler av alt som har med OST å gjøre. Utdannet servitør med erfaring fra Restaurant D’Artagnan, A Touch of France og Victor. Har ledet Norges- og Oslo Servitørlaug; arrangert og vært dommer i OsloCup for servitørlærlinger og hadde i en årrekke ansvaret for de største ostediskene i ICA kjeden. Har de siste syv årene vært leder i OsteAkademiet, hos OsteCompagniet, et datterselskap av TINE. OsteAkademiet holder ostekurs for dagligvarehandelen over hele landet. Har også vært dommer under NM i Norsk Gardsost de to siste årene.
· Hvordan er det å skulle være dommer i Oste-VM, en av de viktigste konkurranser for ost i verden? - Det er en stor ære å få være med som dommer. Jeg ser fram til å få oppleve deilig ost fra hele verden sammen med andre osteelskere. I tillegg regner jeg med å få enda mer kunnskap om ost.
- Hva kan være verdien av at Oste-VM arrangeres i Norge? - At flere vil få øynene opp for de mange fantastiske norske ostene som elskes frem i hele landet.
- Hvordan kan vi inspireres til å smake nye norske oster? - Produsentene er i dag flinke til å stille opp på ulike markeder og festivaler. Dagligvarehandelen må bli enda flinkere til å sette av tid til ostedisken slik at kundene får se og smake alt det Norge har å tilby.
- Hva er ditt beste osteminne? - Det er vanskelig å velge et osteminne. Min mamma tok meg på fersken i spiskammeret da jeg var to år gammel, da satt jeg og mesket meg med Roquefort. Jeg har fått smake en 11 år gammel Norvegia, spist fermentert Ricotta hos en gårdsyster i Italia og snust og smakt meg gjennom mange meierier i Norge. Alle er gode minner.
- Hva er ditt beste serveringstips til ost? - Det trenger ikke å være så komplisert. Finn frem noen få gode, romtempererte oster og brukt det du har i skapet; rist litt brød, finn frem syltetøy eller spekemat, nøtter eller frukt – så er du mål.