Grovt julebrød med nøtter og tørket frukt

Grovt_julebrød_med_nøtter_og_tørket_frukt

Grovt julebrød med nøtter og tørket frukt

Med en god porsjon Kefir blir dette grove julebrødet utrolig saftig og godt.

Ingredienser

 

    • 1 dl hasselnøtter
    • 1 dl valnøtter
    • 1 dl tørket aprikos
    • 4 dl havregryn
    • 6 dl sammalt hvete, fin
    • 4 dl speltmel grov
    • 1 dl linfrø
    • 1 dl ferske tranebær
    • 4 ts bakepulver
    • 1 ½ ts salt
    • 8 dl Kefir Økologisk
    • 1 dl flytende honning
    • 1 ts smør til smøring av brødform
    • 1 dl gresskarkjerner

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 °C. Grovhakk hasselnøtter, valnøtter og tørket aprikos.
  2. Rør sammen nøtter, aprikos, havregryn, sammalt hvete, speltmel, linfrø, tranebær, bakepulver, salt, Kefir og flytende honning til en seig deig.

    Tips

    Du kan tilføre mer sødme og syrlighet ved å røre inn noen spiseskjeer tyttebær eller tyttebærsyltetøy i røren.

     

  3. Smør 2 brødformer på 1,5 liter og fordel deigen i formene. Strø gresskarkjerner over toppen av begge brødene.
  4. Stek i ovnen i ca. 1 time. Hvis brødene blir mørke på topp før de er ferdige, kan du legge på litt bakepapir eller aluminiumsfolie. Avkjøl litt, ta brødet ut av formen og avkjøl videre på rist.

 

Dette brødet har perfekt sødme som tilbehør til ostefatet. Det smaker også helt fantastisk med smør og en skive brunost!

Oppskrift fra tine.no