Bløtkake med brunost

Bløtkake med brunost
Foto: Ane Nordvik Hasselberg, Gry Nordvik Karlsen.

 

Bløtkaken for de store anledningene!

Bløtkake med brunost og tyttebær
Kakebunn:
(26 cm diameter)
6 egg
150 g sukker
180 g hvetemel
1 ts bakepulver

Pisk egg og sukker til en tykk, lys eggedosis.
Vei opp mel og sikt mel og bakepulver.
Vend det forsiktig inn i eggedosisen
med en slikkepott.
Smør ei kakeform med løs ring (26 cm)
og strø med mel.
Hell i kakedeigen.
Stek kaken i forvarmet ovn 170 g.
Steketid ca. 40 min.
Avkjøl kaken på rist.

Dynk
0,5 dl melk

Fyll
6 dl kremfløte
2 dl tyttebærsyltetøy (kokt)
50 g raspet brunost

Pynt
3 dl kremfløte
2 ss tyttebærsyltetøy (kokt)
2 ss raspet brunost
+ brunostkuler (se side…)

Pisk krem av fløten
Del kaken i tre lag. Legg det første kakebunn delen tilbake i kakeformen.
Dynk den med litt melk, smør på halvparten av syltetøyet, strø på 25 g raspet brunost og smør over halvparten av kremen. Legg på neste del og gjenta. Legg på den siste delen, smør 1/3 av kremen på toppen, ha resten i en kakepose med tipp. Smør syltetøyet i midten,
Sprøyt krem roser rundt og pynt med brunostkuler og ekstra raspet brunost.

Glutenfri sukkerbrød
6 egg
3 dl sukker
1 dl potetmel
1 dl maisennamel

 

Oppskrift og foto fra Brunostboken - Ane Nordvik Hasselberg og Gry Nordvik Karlsen