Svein Erik Backlund som dommer under World Cheese Awards i Wales 2022

Academy of Cheese Kurs

Academy of Cheese Level 1 er et grunnleggende kurs i ost som tar for seg de forskjellige fagfeltene innen ost. Kandidaten vil kunne lære om osteproduksjon, lagring/modning/kjøp og salg/presentasjon, kommunikasjon, industrikunnskap og matsikkerhet. I tillegg til alt dette vil kandidaten lære seg å smake strukturert på ost, og bruke mer av beskrivende ord og uttrykk innen smak og aroma. Dette vil kunne være et godt grunnlagt som kan bli brukt når osteelskere og ostenerder samles til World Cheese Awards 2023 i Trondheim i oktober. Kurset er det første i rekken, og en bestått eksamen gir rettighet til neste kurs i rekken: Academy of Cheese Level 2.

Kurset i seg selv er på engelsk, men med norsk instruktør fra Oluf Lorentzen. Det vil også blir utdelt en teknisk ordliste. Kurset består av en kursdag på ca.9 timer etterfulgt av ca.30 timer egenstudier samt en flervalgseksamen. Når Academy of cheese level 1 er bestått blir det tilsendt et diplom og en pin som gir et synlig bevis for kandidatens kunnskap. Kurset er et første steg i å få en brede forståelse for ost og det som ligger rundt - ysting, lagring, konsum, smaking, oppbevaring med mer.

 

Dette er et heldagskurs som inkluderer guidet smaking, adgang til onlinekurs, eksamenskostnader, lett lunsj og drikke. Det blir mest britiske og franske oster, men også norske oster vil bli snakket om. De må regne med å lese inntil 30 timer selv for å ta eksamen digitalt. 

Påmelding kurs:

Det er foreløpig ingen nye planlagte kurs. Ta kontakt med oss hvis dere er interessert i Academy of Cheese kurs på post@hanen.no