Tore Espenes

Tore Espenes

Tore Espenes

Vi snakket med Tore Espenes før Oste-VM i Bergen 2018 da han skulle være med som dommer. Her er hva han sa da.

Tore Espenes som har jobbet i restauranter og hotell siden 2003.

- Hvordan er det å skulle være dommer i Oste-VM, en av de viktigste konkurranser for ost i verden? - Veldig hyggelig å bli invitert til å være dommer! Det er en stor ære å få lov til å være med å dømme på et så stort arrangement som Oste-VM, og spesielt når det er i Bergen som er min by!

- Hva kan være verdien av at Oste-VM arrangeres i Norge? - Det må vel være verdien av å vise våre norske varer internasjonalt, og forhåpentligvis gi produsentene mulighet til å komme på markedet også i utlandet

- Hvordan kan vi inspireres til å smake nye norske oster? - Gjennom eksponering av ostene der menneskene er vil nok gi folk muligheter til å prøve og friste de til å smake nye oster. I landet er det utallige produsenter av ost, og dersom folk får dette ut på butikker og markeder i sitt nærområde så vil nok dette inspirere til å smake på både nye oster og de som allerede har vært tilgjengelig en stund. Det handler nok mye om tilgjengelighet på produktene - Hva er ditt beste osteminne? - Det er da eg jobbet i Genova, Italia, og kjøkkensjefen tok meg med til en liten gård hvor de laget ost. Hva osten het, eller hva den ble brukt til aner eg ikke da ingen snakket engelsk – men osten, som var laget av en dame som sikkert var langt over 90 år var helt utrolig! Glemmer aldri smaken av denne, og kommer mest sannsynligvis aldri til å smake den igjen..

- Hva er ditt beste serveringstips til ost? Finn frem den osten du selv liker best, temperer den, spis den.